anneliekeyser

2011-05-31
05:17:58

Händelserika dagar!!

Usch vad dålig jag har varit på att uppdatera igen :( Trippe fick ett par lugna dagar då jag vart krasslig igen så jag började känna mig lite stressad inför måndagens ridprov. Så sagt och gjort torsdag till och med söndags så trimmade vi dressyr och lite hoppning varvat med uteritter med Jannika och Panzie. Grabben skötte sig utmärkt varje dag :) Fast varken han eller jag uppskattade spö regnet som kom i fredags när vi fick rida på Denans utebana. Hade tänkt åka upp så jag kunde rida i lugn och ro i ridhuset utan regn och alltför många flugor men tji fick jag. Dem höll på att bygga upp banan inför helgens western tävlingar så vi tog utebanan och fick trimma i regn istället men va sjutton gör man inte! Lite regn har man inte dött av förut :)

Nu började jag känna mig positiv inför måndagen. Ridprovet var väldigt enkelt och vi gjorde det absolut bästa för dagen Trippe och jag. Känner att jag inte hade kunnat gjort på något annat sätt. Men att bara åka iväg till ett helt främmande ställe och att hoppa så fint som han gjorde stärkte hela min ridning. Känner att nu är det inget som kan hindra oss. Efter många timmar nere i skara så kunde vi äntligen börja rulla hemåt. Kan säga att det var en nöjd kille som fick gå ut i hagen :) Nu blir det ett par dagar i väntans tider innan man får veta hur ridprovet gått och vad det resulterar i.

Ska försöka ladda upp nya bilder på min lilla buse och lite tränings bilder. Men det har varit lite för mycket dem senaste dagarna... Nu har jag bara 45 minuter kvar att jobba sen blir det hem och sova för hela slanten för jag är så grymt trött nu!!!!

Kram!


2011-05-26
10:23:37

Ops nu var det länge sen jag skrev nått!
Har varit mycket dem senaste dagarna, dels har jag haft oturen att legat sjuk plus att min älskade Desi äntligen fölade :) Fick ett fux sto som sista föl och det är jag väldigt glad över. Laddar upp bilder på mor och dotter så fort jag fått in dem i min dator. I måndags var jag iväg och tränade dressyr för Maria, kan säga att Trippe var lite väl taggad efter 3 dagars vila och med halv storm på ridbanan. Men han jobbade på riktigt bra och det sker framsteg för varje gång så vi är mer än nöjda. Uppdaterar mer ikväll nu måste jag jobba vidare.

Kram!

2011-05-21
13:44:29

Fortfarande inget föl :(
Mina lilla dam vill visst inte som vi andra vill utan hon håller på fölningen ett tag till den luringen. Men jag är glad bara att går bra och jag får en frisk och hel fölis :)
Trippe och Guinie får lite vila idag och min snälla bror hjälper mig med mockningen då jag har fått grymt ont i halsen. Så efter jobbet blir det att åka hem och lägga sig och vila så man orkar med morgondagens arbetspass och ridning. Känns som att jag har lite hårdträning framför mig den här veckan som kommer och då har jag verkligen inte tid att vara sjuk!!!

NU ska jag dricka varmt och försöka låta bli att prata så mycket vilket inte är det lättaste när man jobbar som telefonist...

Kram!

2011-05-20
15:50:10

Äntligen börjar solen titta fram :)
Och vem vet det kanske kommer ett litet föl med solen och värmen i helgen. Man kan iaf hoppas :)
Som ni vet så skulle Trippe vaccineras i onsdags men så vart ju inte fallet så buse fick lite skön vila i hagen hela dagen. I torsdags så vart det dressyr på hemmaplan och vi övade på det som Maria sa till oss. Det är så kul att man redan nu märker en så stor skillnad efter en så kort tid. Han var spänd i början, kan ju bero på att banan är lite hård, men släppte väldigt fort. Jobbade på riktigt fint sista stunden i rätt form och bra balans. Nästa lektion för Maria hoppas jag blir den 23 maj så jag får traggla lite mera.
För den 30:e maj åker Trippe och jag ner till Skara och gör vårat ridprov. Berättar mer om det senare vad det är för typ av ridprov när det är klart vill inte säga för mycket innan jag vet hur det blir men håll tummarna ni som läser detta :)

Idag fick buse en lat dag i hagen vilket egentligen inte ingick i mina planer då jag hade tänkt rida till grustaget och träna dressyr men han vart så upprörd när dem andra grabbarna gick ut till hagen och insåg att damerna stod i hagen mittemot. Så när alla började springa höll han på att få fnatt inne i stallet så det var lika bra att släppa ut honom. Gör inget att han fick lite extra vila då vi kommer att köra lite hård träning fram till den 30:e maj.

Nu ska jag göra lite nytta!



Kram!

2011-05-18
13:41:08

Ops dålig uppdatering!
Har varit lite mycket senaste dagarna så nu blir det lite uppdatering :)

Söndag: Vart det dressyr hemma på banan, jobbade på med lösgörande och galoppfattningarna. Blir bättre och bättre för varje dag som går så vi kämpar vidare.

Måndag: Dressyr lektion för Maria Holmqvist i rånäs, äntligen börjar jag förstå hur jag ska rida Trippe. Maria ville att jag skulle rida honom så att han slutar "springa uppåt" utan att han hittar sin egna balans och kan sänka sig. Övade mycket på att han skulle vara svagt inåtställd och öka på och trava sakta men med egen balans och bibehållen ställning. Är riktigt nöjd med dagens lektion och hittade några nyttiga knappar så nu tragglar vi på och tränar tills nästa lektion.

Tisdag: Hopplektion för Ragna Erlandsson på johannesberg. Ja vad ska man säga är helt enkelt bara så jävla nöjd om man nu får skriva så :) Han kändes helt annorlunda på framridningen och lyssnade på alla mina hjälper till 100%. Gjorde en massa bra och nyttiga övningar och han hoppade allt. Fick 2 stopp på ett hinder med sockerbitar under men har ju aldrig hoppat sådana så det var helt ok han hoppad över dem efter en stund. Trots att vi fick det stoppet och lite tjafs så köpte han ändå mina tillsägningar och fortsatte hoppa glatt :) Hoppade en liten bana på 4 st hinder i galopp och med helt godkännt resultat. Är bara så himla glad att det går framåt och att vi lär känna varandra mer för varje dag. Kan säga så här det var tur att jag inte bara gav upp allt som jag var så nära på att göra och bara sluta med hästar för jag har en liten guld klimp :)

Onsdag: Idag är det bara vila som gäller och gå i hagen och ha det skönt. Dock ska veterinären komma och vaccinera så vi kan komma ut på tävlingsbanorna i augusti.

Kram!

2011-05-15
04:01:35

Idag vart det en lugn tur i skogen!
Idag tog vi oss en skogstur och joggade lite runt haggård och skrittade genom skogen hem :) Fick sällskap av Jannika och Panzie. Så skönt att kunna rida ut på långa tyglar och bara njuta av ridturen. Det har hänt så mycket dem sista 2 månaderna. Trippe är verkligen en helt annan häst som jag nu kan lita på och ha kul med! Trodde nog aldrig att jag skulle säga detta då jag varit så rädd för att rida honom eller egentligen har jag varit rädd för alla hästar.
Hur suttit och tänkt efter och sen vurpan med Brave så är det lätträknat hur många gånger jag ridit och inte kännt obehag. Den roligaste gången var på allsvenskan div 3 omg 2 med Toby som jag lånade av Seija nere på ridskolan. Allt bara flöt på och det var bara så kul att hoppa. Det är den känslan jag tänker hitta tillbaka till och jag är på riktigt god väg :)
Imorgon blir det nog lite trimmning av dressyr och en uteritt skulle jag tro men först och främst sova bort hela fm då jag jobbar natt till kl 07.00 söndag morgon.
Nu ska jag göra lite nytta dem sista timmarna på jobbet.

Lite fler bilder från träningen på Näs.





Kram på er!

2011-05-14
02:00:24

Bilder från terräng träning på Näs gård!

      



     



    


2011-05-14
00:19:15

Kan bara säga världens bästa häst och jag är barn på nytt :)
Som ni kanske förstår så gick terräng träning bara SÅ HIMLA BRA!!!! Va tok nervös när vi kom fram till Näs men efter att ha skrittat runt med Catta å Diva å kollat lite hinder började jag andas. Sen började vi rida fram för Anna med att hoppa ett litet kryss i båda riktningarna först i trav sen i galopp när det vart ett räcke. Efter några skutt och att det kändes bra så gick vi vidare till stenmuren, gissa om det var någon som var tok taggad :) Trodde jag skulle behöva draghjälp av Catta men tji fick jag han tog det på första försöket och i båda varven. När det var avslappnat och bra så gick vi till det lilla "nerhoppet" med stockarna men jag skulle bara gå upp och ner utan stockarna och sen trava ner och hoppa ett hinder efter. Gick bara hur bra som helst och han tyckte det var så himla kul. När vi tyckte att det gick bra så skulle vi hoppa pallisaden. Nu började Diva trava typ några steg och Trippe vart skitsur för han trodde ju att hon skulle få hoppa hindret före honom och det kunde han ju inte acceptera ;)
Samma på det här hindret så behövde jag inte draghjälp utan han bara bjuder så himla fint och flyger över. Sen skulle vi till dagens sista hinder och det var vattnet, har ju provat att gå ut i sjön med honom när jag köpte honom men mycket har ju hänt sen dess. Han gick med sällskap  av Diva och gjorde lite roliga språng så stackars Diva fick hoppa undan :) Vi red fram och tillbaka flera gånger i både skritt och trav och han var helt avslappnad. Travde även igenom vattnet och hoppade ett räcke upp och det gick hur fint som helst. Provade även på att göra uthopp ner i vattnet först ett pytte litet sen lite större direkt ner i vattnet.
Han var så himla duktig så nu bestämde vi oss för att avsluta för dagen och bara skritta ner till transporten. Gissa om det var skönt att skritta på helt lång tygel på en totalt avslappnad häst och utan sällskap :)

Efter lektionen fick han stå kvar i transporten medans jag hjälpte till att renovera och fixa hinder. Han stod som ett ljus hela tiden och tuggade lite hö.

Är så himla nöjd och glad att jag är ett steg närmare mitt mål och att jag inte är rädd längre utan verkligen längtar tills nästa gång jag får hoppa upp på hästryggen igen :)

Kommer lite bilder strax ska bara vänta på att underbara Nattis som var med idag och hjälpte mig med lastning och allt plus tog en massa bra bilder bara ska ladda upp och redigera så jag kan få några :)

Nu ska jag jobba vidare har ju några timmar att slå ihjäl kan man säga. Imorgon blir det en härlig uteritt och förhoppningsvis med sällskap!

Kram

2011-05-13
06:34:43

Vilken dag det var igår säger jag bara!
Efter att ha jobbat hela dagen så var man lite små seg i skallen men förstod lite senare varför då det kom ett fint åskväder :( Kände inte så där jätte stor lust att sätta mig och rida dressyr då jag är lite smått livrädd för åska... Men det är bara att bita ihop så jag red lite lösgörande arbete och så fick Trippe ta ett par språng över hindrena som stod uppe. Ska ju rida terräng idag på Näs för Anna Fagrell så det kan ju vara bra att få lite självförtroende kick. Han tvekade inte en enda gång och vi fick till och med in några galoppombyten :) Så nu håller jag tummarna att det går kanon för jag saknar terräng så himla mycket och vi börjar verkligen hitta varandra så det kan nog bli bra. Snälla Catta kommer ner med Diva och är lite förhäst åt mig så jag får lite draghjälp.

En annan rolig överaskning var att jag fick ett brev från utbildningen jag sökte och har blivit kallad till ett ridprov den 30:e maj. Jag håller tummarna på att jag kommer iväg på det men det beror på om jag kan få låna häst där nere då min kuse inte är riktigt fit for fight för just LB hoppning i dagsläget. Ska maila idag och kolla om det finns någon möjlighet för det. Funkar det inte så får jag bara söka igen nästa år :)

Nu ska jag göra lite nytta! Förhoppingsvis blir det kanske lite bilder ikväll från träningen :)

kram!

2011-05-12
06:55:48

Igår hade hästarna en lugn och skön dag!

igår var det inplanerad vila för alla kusar så jag åkte iväg och kollade på en terräng träning på näs. Kan ju säga att jag vart lite små taggad inför min egen träning, kommer säkert vara lite nervös men det ska bli så kul och jag får bra hjälp av Anna Fagrell och Catta som ska hjälpa mig som draghäst då Trippe inte har gått så mycket terräng förrut och jag har inte hoppat det på hur länge som helst.
Ser fram emot att komma igång som vanligt igen efter en jobbig period med rädsla för att ramla av. Kraschade rätt illa förra sommaren med min förra häst som resulterad i att han är borta idag och jag vart rädd för att rida. Men nu börjar jag äntligen komma tillbaka och kan inte beskriva känslan av hur skönt det är att vara tillbaka igen :)

Hörs lite senare idag!

Kram


2011-05-11
09:09:21

Tisdagens hoppning vilken känsla!!

Jisses vad sent man kommer hem när man är och tränar men igår var det verkligen värt det. Orkade inte skriva något men jag är så otroligt nöjd vi börjar hitta varandra och igår var det så himla kul att rida och jag är så glad.
Hade en massa matnyttiga övningar som jag ska lägga upp här lite senare!
Blir bara ett kort inlägg nu då det inte finns tid till att skriva just nu hoppas jag kan skriva mera ikväll. Idag blir det iaf vila för Trippe då han ska vaccineras då jag helt har missat det. Jag slarvigt av mig men det var det sista jag tänkte på när jag var rädd för honom och nu får jag bita i det sura äpplet :(

Hörs lite senare kram!


2011-05-10
06:19:55

Hann inte skriva för måndagen..
Igår vart det en otroligt slö dag för mig då jag har jobbat natt hela helgen och var rätt slut. Kom till stallet rätt sent på eftermiddagen och fixade iordning. Hade tänkt ta ett pass på banan men efter att ha sett hur grabbarna sprungit i över en timme så kände jag att det var bättre att ta i dem och spraya ner dem med flugmedel och sätta på lite flugtäcken och låta dem vila...

SÅ sagt och gjort och kan säga att det var 3 glada hästar som kom in i stallet :) Guinie fick vara ute inatt med Nell och det var skönt för henne då hon är van att vara ute mycket.

Skriver mera ikväll och berättar om hopplektionen för Ragna.

kram

2011-05-09
00:57:51

Härlig dag med skön uteritt..
Idag har det var slappt har verkligen inte haft någon inspiration till att tragla på banan, dels är jag trött efter alla nattpass på jobbet plus att jag kom till stallet sent. Så det var att fixa stallet lite fort och hämta in Trippe mannen från hagen. Funderade länge på vad jag skulle göra med honom ville inte att han skulle vila då han ska vaccineras på onsdag och får det lugnt på torsdag så då kom jag på den smarta idén att prova på barbacka ridning. Har ju ingen anning om det är någon som har ridit barbacka på honom förrut men va sjutton vad är det värsta som kan hända ju jag ramlar å får hoppa upp igen :) Hade egentligen bara tänkt skritta lite på banan men efter 10 minuter däruppe så kände jag äsch va sjutton vi rider ut istället. Var så otroligt mysigt väder så sagt och gjort vi tog samma runda som igår. Är riktigt nöjd med hur det gick även fast han var lite "små kinkig" och ville inte gå ifrån grannes hästar och tyckte att alla stora stenbumlingar åt upp honom så gjorde han absolut inget dumt. Han frös fast och var ner i diket en gång men det var oxå allt. Är faktiskt stolt över mig själv att jag bara red på och "vågade" använda skänklarna ordentligt utan att flippa ur. Det är ju faktiskt inte så himla längesen som jag var rädd för att ramla av och tyckte Trippe var en jobbig häst att rida.
Men nu är det så himla kul och känner att jag får tillbaka ridlusten mer och mer för varje dag som går :) Är så glad att jag inte gav upp och att jag har fått en fantastisk hjälp från Brenton med den mentala träningen. Hade det inte varit för den hjälpen så had ejag inte kommit så långt som jag redan gjort och för det är jag evigt tacksam!!!!!

Imorgon får det nog bli lite trimmning av dressyr och en skritt runda i skogen men först ska jag jobba klart och sova några timmar innnan :)



Kram

2011-05-08
05:29:05

Har gjort om lite på bloggen..
Har man inget att göra så skaffar man sig det :) Har gjort om bloggen lite så den blir lite mera personlig och förhoppningsvis lite roligare. Har inte helt fått kläm på hur man gör men det kommer sakta men säkert vem vet om hundra år kanske jag kan det här ;)
Snart är det bara 1,5 timme kvar tills man får åka hem och sova å det ska bli så himla skönt att krypa ner i sängen. Blir till och sova några timmar sen blir det till stallet och rida ut i det härliga vädret  och sen avsluta kvällen hemma i soffan och ta det lugnt med sambon innan det bär av till veckans sista nattpass!

Här nedan kommer lite g:a bilder på lite hästar som jag har ridit och tävlat genom tiderna..






Brorsans fina men loite busiga unghäst!
En grymt härlig häst som jag har tränat och tävlat med. Ägaren är en vän till mig.
Träningsbild från Johannesberg med Braveheart

Hittar ingen bra bild på Desi men så fort jag hittar den så lägger jag upp den här :)

Nu ska jag göra sista rycket sen blir det hemgång.

Kram


2011-05-07
23:41:21

På dagens schema stod det larvig häst ;)
Har ridit hemma på banan idag och tränat lite hoppning försökt att lösgöra min busse men han var mest taggad på alla bommar och ville bara hoppa :) Iofs tycker jag att det är riktigt kul att det börjar släppa men han får gärna lyssna på vad piloten säger... Är iaf nöjd med dagens pass bortsett att ha kör upp huvudet så högt att man inte riktigt får kontakt med munnen och då blir det inte så kul när han taggar på hindrena. Men allt går att jobba bort :)
Avslutade dagens pass med att rida ut lilla rundan i byn själv för första gången... Han var spänd och tyckte att allt var absolut livsfarligt och speciellet skuggorna från träden för dem äter ju verkligen upp hästar som trippe! Han hittade även en ny vän idag.. Ett av fåren och hennnes lamm hade rymt och dem hälsade på varandra men sånt är ju inte farligt men skuggor dem ni ;)

Imorgon blir det uteritt för hela slanten men nu ska jag jobba vidare lite.

Kram


2011-05-07
22:59:46

Ryttarträning :)
Idag har jag varit duktig och motionerat själv :) Gjorde intervall träning för at försöka bättra på konditionen mera, sprang 100 och gick hundra sen på hemvägen sprang jag på lite mera och spurtade sista biten.. Var ute ca 25 min och det kändes rätt bra kan man säga!


2011-05-06
22:59:24

Äntligen börjar solen hitta tillbaka :)
Så skönt att värmen börjar komma tillbaka igen, det är verkligen inte kul å behöva klä på sig en massa kläder för att åka till stallet i maj :( Hästarna fick lite ofrivillig vila idag då dem ringde från bilverkstaden och sa att min bil ÄNTLIGEN var klar efter bara så där en månad på verkstad. SÅ jag hann inte med att rida då jag skulle fixa 2 st stall idag och hinna handla mat innan sambons föräldrar kom.

Blir bara en snabb uppdatering då jag börjar jobba om några minuter kanske skriver lite mera ikväll när det blir lugnt. Imorgon blir det iaf en uteritt i det härliga vädret :)

Kram!

2011-05-04
20:37:41

Livliga diskutioner...

Hej!

Gissa vem som har träningsvärk idag ;) Man är duktig och tar hand om hästen ordentligt efter träningspassen men inte sjutton kommer jag ihåg att stretcha. Var på hoppträning igår på Johannesberg för Ragna, riktigt nöjd då jag kände mig helt avslappnad och inte rädd utan kunde njuta av ridningen. Trippe var pigg som attan och tyckte att alla andra galopperade för sakta under framridningen men han var duktig och lyssnade och till slut började jobba på helt ok. Vi har ju inte hittat alla knappar än så vi kämpar på och snart tror jag att vi är där.
Började träningen med att trava lite bommar och sen hoppade små räcken på diagonalen. Dock var det någon herre som tyckte att nu var det dags att prova om piloten var med på noterna och började testa. Han försökte intala mig att bommar är något konstigt och äter upp hästar som trippe. Efter mcyket om och men så löste det sig och vi tog oss över alla små hinder i följd :) kombinationen funkade kanon, nästan lite för bra för att vara sant och mycket riktigt när vi vände på steken och skulle hoppa från andra hållet så sa han upp sig och tvär vägrade. Vi la ner efter en del diskutioner, han hoppade dock åt andra hållet men mindre bra. Vi valde istället att hoppa sista linjen två vanliga räcken på långsidan med 5 galoppsprång mellan. Han tyckte inte alls om första hindret så jag valde att bara ta det andra, dock var det tjafs första vändan men det sluta med att han hoppade det 4 ggr helt ok och att han tog min tillsägning med rösten... Så summan av hela träningen så är jag riktigt nöjd och jag hade kul :)

Dagens träning var tänkt att det skulle bli lite enklare hemma på banan och trava lite bommar och bara böja igenom honom men herrn hade en annan ide och det var att testa mig en anning.. Kan säga att vi hade livliga diskutioner om men som skulle lyda vem och jag vann :) Kändes skönt att jag lyckades hålla huvudet kallt och bara rida som förr i tiden. Hoppade lite bara för att få den dagliga dosen av hinder för att komma över istadigheten för han tycker ju faktiskt att det är kul att hoppa men man kan ju testa läget innan man hoppar!
Imorgon blir det vila för min buse då jag ska jobba dubbelpass och min snälla bror och Jannika hjälper mig med hästarna imorgon så jag hinner sova några timmar!

Pratade även med Anna ( trippes g:a ägare) och vi ska träna fälttävlan nästa vecka så håll tummarna att det går bra för mig och Trippe. Saknar terrängen så himla mycket och skulle vara så kul att komma tillbaka igen. Har även kollat om det finns plats på en kurs för Mathias Gustafsson som Anna rekommenderad mig att åka på. Har ridit för honom tidgare med både Brave och Mercy så jag hoppas att det finns plats kvar.

Här kommer en gammal bild från en terräng träning med min älskade Brave. Hoppas jag snart har några med Trippe :)




Nä nu ska jag göra lite nytta!

Kram!


2011-05-02
16:40:06

Fy vad det blåser idag!
Idag vart det inget avancerat arbete då jag åkte till stallet direkt efter nattpasset. Fixade till hästarna i stallet och passade på att tömköra lite. Orkade verkligen inte rida efter att ha jobbat hela natten men kände att han behöver få göra nått då jag ska rida hopplektion för Ragna imorgon. Gick bra att tömköra men herrn var lite okoncentrerad då han helst av allt ville gå ner till kompisarna i hagen.
Guinie fick vila idag då hon måste verkas men förhoppningsvis blir det lite ridning till helgen på lilla damen.

Här kommer en gammal bild från i vintras när vi tömkörde.



idag blir det bara ett kort inlägg för nu måste jag åka och handla så det kan bli lite middag ikväll!

Kram

2011-05-02
03:03:33

Jaha ska man ge det här en chans kanske...
Har fått så mycket inspiration genom att läsa klubb kompisars tränings bloggar och vänners bloggar så man kanske vågar ge sig på det här, åtminstone ge det ett försök! Sitter just nu på jobbet och har nedräkning för att få åka hem och fixa stallet och rida lite innan man åker hem för att sova. SKa bli skönt att få stallet klart på morgonen så man kan få en soft hemmakväll med sambon :)

Idag vart det ridning på banan med Trippe, inte lätt att rida när man är trött efter en helgs nattarbete men det gick bra och han släppte fint i dressyren. Hoppade även ett par språng så  vi kommer igång med hoppningen och jag vågar rida på mera. Han tyckte det var kul och det kändes bra, travhoppade några gånger i varje varv och även något språng i galopp. Känns som att jag börjar bli säkrare och vågar släppa mer och mer. Hoppas verkligen mina hjärn spöken släpper helt snart så jag kan komma tillbaka där jag var före kraschen förra sommaren. Men det är bara att kämpa vidare och den mentala träningen gör susen och jag vågar göra mera nu än för knappt en månad sen!!

Här är en bild från en dressyrträning i september 2010




Nä nu ska jag göra lite nytta, kommer flera bilder så fort jag kommit på hur man gör utan att kopiera bilderna...

Kram Annelie

2011-05-02
02:28:17

Välkommen till min nya blogg!