anneliekeyser

2011-09-30
21:13:30

Haft 2 mysiga dagar i stallet!! Det är ju ...

img_0361 (MMS)

Haft 2 mysiga dagar i stallet!! Det är ju bara ett helt underbart sommar väder :) igår så vart det en bus runda i skogen med Jenny och Fanny. Hittade ett litet hinder som vi hoppade ett par gånger. Kan säga att jag har ju en så lycklig häst :) idag vart det dressyr på banan kanske inte lika roligt tyckte trippe men efter lite diskussioner  så va vi på samma nivå och jobbade på riktigt fint! Imorgon blir det bara lite lätt på banan och sen skritta ute, för på söndag ska vi till Norrtälje och rida pay and jump :) blir iofs bara på höjderna 60 och 70 cm men man måste börja någonstans!  Dags å jobba på lite, så blir det mer uppdatering imorgon!  Kram på er


2011-09-29
14:46:24

Igår så var vi iväg och tränade för john h...

img_3356 (MMS)

Igår så var vi iväg och tränade för john hickey för första gången. Är bara så nöjd då trippe jobbade på riktigt fint och tyckte det va kul att hoppa igen :) är riktigt taggad till att komma igång nu och att komma någonstans. Idag blir det en skogstur med tjejerna i stallet då både herrn och jag har träningsvärk! Kanske dags att sätta fart så man hinner njuta av det underbara vädret :)  Kram på er!


2011-09-22
19:42:55

Trippe är en glad kille han har fått gå ut...

Trippe är en glad kille han har fått gå ut i hagen med sina nya kompisar å äta en massa gott gräs :) imorgon ska det ridas för första gången på nästan 2 veckor!! Kram på er!


2011-09-22
19:35:38

SMS-inlägg

img_6863 (MMS)


2011-09-20
12:45:56

Finns inte så mycket att skriva om busarna...

Finns inte så mycket att skriva om busarna. Trippe står fortfarande på boxvila och Saphira och desi njuter i hagen!!  Kram!


2011-09-18
16:58:20

På onsdag kommer hovslagaren och skor trip...

På onsdag kommer hovslagaren och skor trippe!! Bara och hålla tummarna att allt ser bra ut så vi kan komma igång igen. Är så uttråkad jag vill bara ha en frisk häst och utan några problem så jag kan få komma igång och träna ordentligt!!! Håll tummarna för trippe och mig :)


2011-09-15
00:46:59

Liten uppdatering...
Just nu händer det inte så mycket på hästfronten kan man säga. Stackars Trippe står på boxvila då han trampade på en spik som gick in i strålen. Tur i oturen så gick spiken snett in så han har klarat sig väldigt bra! Nu är det ofrivillig vila som gäller fram till onsdag nästa vecka då hovslagaren kommer och kollar läget och slår på en sko med sula. Ser allt bra ut så får han komma ut i hagen, eller ja det lär bli volten första dagen då han kommer tok röja. Så ni som läser håll tummarna att det här går vägen så jag har min buse tillbaka snart och kan få börja träna igen. Saknar ridningen så mycket nu =(
Den andra hästen jag hade är nu tillbaka hos sin ägare och anledningen till det är inget jag vill gå in på här. Sånt som händer och man får ta lärdom av misstagen och helt enkelt inte göra om dem. Kan ju säga som så nästa gång så kommer jag vända ut och in på allt innan jag tar emot en ny häst.

Finns inte så mycket mer att skriva utan det får bli en bra bok här på jobbet om jag ska orka hålla mig vaken fram tills kl 06.30 imorgon.

Sov så gott! Kram

2011-09-08
09:21:28

Vart en skön avslutning på morgonen med et...

img_3948 (MMS)

Vart en skön avslutning på morgonen med ett lättare pass på banan och sen skritta ut i skogen med Khloe :) nu ska jag hem å sova!!!


2011-09-08
07:41:56

God morgon! Trippe mannen står nöjd i boxe...

img_7524 (MMS)

God morgon! Trippe mannen står nöjd i boxen efter morgonens ridpass :) kändes kanon fin och mjuk! Koncentrerade mig enbart på mjukgörande arbete och sen avslutade med några språng :) känns som min buse börjar hitta tillbaka igen! Nu är det khloes tur att jobba :)


2011-09-08
00:06:04

Äntligen börjar man må bättre :) har orkat...

img_0192 (MMS)

Äntligen börjar man må bättre :) har orkat att rida båda busarna idag å jag känner verkligen hur jag saknar ridningen när man inte kan göra det när man vill! Båda hästarna kändes kanon fina :) min nya Hovslagare va ut idag och skodde khloe och det kändes tryggt. Har gjort förbättringar för att underlätta på vänster framben nu när vi vet om benbiten.... Nu ska jag jobba lite, går av passet kl 06 sen blir det raka vägen till stallet för att fixa å rida innan jag sover så jag kan tillbringa hela kvällen med den bästa :)  Kram på er!


2011-09-06
23:24:28

Min buse är närgången när man fotar ;) är ...

img_3180 (MMS)

Min buse är närgången när man fotar ;) är så tacksam å glad att jag inte sålde honom i vintras!! Men skam den som ger :)


2011-09-06
23:20:20

Äntligen vart det ridning för mig och Trip...

img_2313 (MMS)

Äntligen vart det ridning för mig och Trippe :) började med att longera lite då han har fått vila pga tänderna och flytten. Han kändes jätte fin och mjuk, dock bet han fast lite i vänster varv. Tror att han sitter lite fast då han spänt sig ett tag nu men det får vi råda bot på :) provade även att hoppa några små språng och han kändes kanon fin och va så glad!! Khloe som jag trodde skulle skos idag ska skos imorgon onsdag så det vart lugnt för henne idag men imorgon tar vi ett lättare pass på banan innan Jenny kommer och skor!  Nu ska jag jobba vidare :) kram på er


2011-09-05
13:11:52

Mina busar är bara för Goa som kommer i ga...

img_8185 (MMS)

Mina busar är bara för Goa som kommer i galopp när man ropar på dem :) dessvärre blev det vila idag med då huvudvärken säger ifrån. Imorgon ska khloe skos om så det får bli ridning av båda hästarna innan :) nu väntar en till kväll på jobbet!


2011-09-04
22:16:34

Idag vart det en väldigt slapp dag. Hade e...

img_8791 (MMS)

Idag vart det en väldigt slapp dag. Hade egentligen tänkt att rida igenom båda hästarna men vaknade med sprängande huvudvärk :( Så det vart bara att fixa i stallet och sen åka hem och vila lite innan man vart tvungen att åka in till jobbet och slå ihjäl några timmar där!  Hoppas jag är piggare imorgon för då måste båda ridas :)  Hästarna verkar iaf att stor trivas i sitt nya stall och hage! Känns bara så skönt att flytten av dem gick så smärtfritt som den gjorde. Nä nu ska jag läsa lite mera körkorts teori så man kan ta BE - kort snart :) Kram på er!


2011-09-03
22:32:52

Bild på Khloe från terräng träning på joha...

img_8539 (MMS)

Bild på Khloe från terräng träning på johannesberg!!! Lilla damen tyckte det bara va så himla kul :)


2011-09-03
22:29:25

Oj vad dålig jag har varit på att uppdatera :(
Kan inte riktigt skylla på nått annat än latmasken antar jag... Det har hänt mycket på sista tiden kan man säga! Trippe har varit upp å ner men nu tror jag och hoppas att problemet är löst. Vi tog ut veterinären som fick kolla tänderna på honom och det visade sig att han är trång i underkäken och hade hakar så stackarn har bitit sig själv i kinderna. tacka sjutton för att han har gått emot bettet och min ridning!
Vi var iaf iväg på en startfälttävlan för några veckor sen, är mer än nöjd med dressyren som fick fina 57 %.Så om allt funkar nu så blir det en ny startfälttvlan nere i Nynäshamn den 25:e september med Trippe bus. Håll alla tummar å tår ni bara kan för att det var tänderna som var problemet. Han ska få ta det lite lugnt en vecka nu från bett så vi roar oss med konsten att rida på hackamore ;) I slutet av nästa vecka hade jag tänkt prova bett igen.

Med Khloé så har det hänt en hel del hon går från klarhet till klarhet den lilla busan :) Hittills så har vi ridit en dressyrtävling och 2 startfälttävlan och jag är mer än nöjd. Tror hon kan bli riktigt fin med tiden :) Som det ser ut just nu så är det hopptävling den 17:e september på Lovisedal och sen den 2 Oktober bär det av mot Ekenäs som ligger mellan Norrköping och Linköping för våra första debutant i fälttävlan.

Desi och sötnosen Saphira är äntligen tillbaka i finnby känns skönt att ha dem på hemmaplan så man har lite mera koll och även kan jobba med dem! Trippe och Khloé har flyttat till Libby gård och dem bara stormtrivs där. I fredags när jag släppte ut dem i nya hagen så var det full fart medvetslös mer eller mindre och idag har dem stått i solen och bara njutit av livet :) Dem har fått ett par dagar att landa och bo in sig men imorgon blir det ett lättare pass på banan. Har längtat så efter att få komma igång på allvar med båda busarna.

Nu ska jag göra lite nytta på jobbet :)

Kram på er!

2011-09-03
22:13:56

Min sötnos Saphira :)

img_5864 (MMS)

Min sötnos Saphira :)