anneliekeyser

2011-08-03
08:35:38

Hur smart får man vara egentligen...
Hur smart får man vara egentligen ?? Man strecthar och fixar och donar med sina hästar efter varje träningspass men inte sjutton tar man hand om sin egen kropp ordentligt. Gissa vem som är stel som en pinne och har träningsvärk idag...

Igår var det hoppning och dressyr som stod på schemat. Khloé red jag ca 30 minuter dressyr på banan och hon var super fin i alla gångarter. Skulle dock önska att hon vilar lite mera på steget i skritten då hon blir lite trippig men det blir bättre och bättre. Red mycket sidvärtes och tempoväxlingar och det kändes bra, red även igenom programmet inför söndagen och det sitter fint :) Känns bra och nu blir det mest skogen för henne resten av veckan och bara känna igenom henne lite på banan på lördag.

Trippe och jag var iväg på Ragna träning på lovisedal, kändes jätte bra ibörjan dock VÄLDIGT pigg men ändå bättre än förra veckan. Började med att trava bommar, hade lite för bråttom över dem ibörjan men lugnade ner sig ganska så fort. Värre blev det när vi skulle rida på galoppbommarna för då var det krig han drog så och sköt ut ut vänster bogen innan sista så jag inte hann styra på ordenligt. Men efter mycket om och men så blev det lite bättre. Travhoppningen satt fint, lite larvig på första hindret men sen helt ok men sen tog turen slut när vi styrde på ett titt hinder med plast och han började bråka som förra veckan :( Det slutade med att jag valde att rida själv ett tag för att verkligen jobba ner honom då han bara slänger upp huvudet och knäpper av i ryggen.. Har nog aldrig varit så trött efter ett ridpass han gav mig en tuff match. Fick hjälp av Ragna i slutet av lektionen då de andra var klara och vi fick till helt ok linjer och att han började lyssna på mig. Provade att rida med fast martingal bara för att få ner skallen på honom och han köpte det riktigt bra. Tycker dock att det är lite obehagligt om han nu skulle få panik och försöker att resa sig... Men det ska nog gå bra!!

Nu måste jag göra nytta men vi hörs snart igen!

Kram!

2011-08-02
06:42:25

Så skönt det såg ut när hästarna stod och vilade i kvälls solen :)
Igår fick både Trippe och Khloé lite välförtjänt vila efter ett par dagars hårt jobb! Det såg så skönt ut när hela gänget stod längst ner i hagen och verkligen njöt av kvälls solen..
Idag står det hoppträning på schemat för Trippe och dressyr för Khloé och jag hoppas verkligen att Trippe är sig själv idag så vi slipper tjafsa hela lektionen. Tänkte däremot åka upp lite tidigare så jag hinner rida igång honom ordentligt innan vi börjar så att han har iaf börjat koppla av lite. Med Khloé så är dagens dressyrpass mest fokus på lösgörande arbete så att vi får loss bogarna lite bättre och sen rida igenom programmet som jag ska rida på söndag.

Veckans planering ser följande ut.

Tisdag; Trippe hoppning & Khloé dressyr
Onsdag; Trippe dressyr & Khloé kondition
Torsdag; Förhoppningsvis terräng träning för Anna med båda hästarna.
Fredag; Trippe dressyr & Khloé vila.
Lördag; Trippe & Khloé uteritt och känna igenom lite på banan.
Söndag; Dressyrtävling LB:1 2006 Frösåker med båda hästarna.

Nu ska jag göra lite nytta :)

Kram!