anneliekeyser

2011-10-31
18:37:09

Dåligt med uppdatering just nu...

Här har det varit dåligt med uppdatering, har inte haft någon inspiration då det går bakåt med hästarna just nu. Trippe har ju som bekant gått väldigt upp och ner så för en vecka sen beslutade jag mig för att åka in till Täby på en tränares inrådan då han sa att hans beteende inte var sunt. Sagt och gjort var där förra onsdagen och besöket resluterad i nästan 3 graders hälta höger fram och lite mindre i vänster fram plus att han har kissing spines. Kan ju säga att min motivation inte är på topp längre, det här är min 3:e häst med KS. Dock så säger veterinärerna att han har en god prognos då KS sitter i sadelläget och att det inte är så mycket. Så nu har buse sjukhage/boxvila med 2 st promenader om dagen och sen blir det återbesök om 2 veckor. Är hältan borta så får jag börja sätta igång honom men det kommer inte bli någon ridning på ca 2 månader framåt. Vill att han ska muskla sig bättre innan jag hoppar upp igen så Trippe och jag ska träna tillsammans. Jag kommer att få en grym kondis då jag ska tömköra alt longera ca 5-6 dagar i veckan.
Funderar även på att skicka honom till ett rehab ställe i västerås som heter http://www.equirehab.se/ En klubbkompis till mig har varit där med sin tävlingshäst och hon rekommenderade det varmt, ett plus i kanten är att det inte va så tok dyrt som jag trodde att det skulle vara.
Ev ska jag ta hand om brorsans unghäst Burre och rida igång honom så vi får se om han flyttar till stallet där jag står nu till helgen eller hur det blir.
Khloé är på G igen och jobbar på fint, kommer att koncentrera mig mycket på att bygga muskler på mina hästar i höst/ vinter. Så det kommer bli mycket tömkörning, klättring, dressyr och hoppa låga hinder så att vi alla är fit for fight till våren och alla tävlingar :)

NU ska jag göra lite nytta på jobbet och sen blir det att planera ett träningsschema för alla hästar :)

Kram på er!




2011-10-05
19:14:49

Solen tittade fram idag när jag red :)
Det känns att hösten har kommit men ändå fick jag njuta lite av solen när jag hoppade lite idag :) Tränade lite på det som jag red för John förra veckan. Han går med på det om än lite motvilligt, han är så söt min buse när man är borta och tränar går han så bra men när man är hemma så är det jobbigt å grinigt.... Men men bara å kämpa på då man vet att det släpper och att han blir fin i slutändan.
igår så vart det dressyr på banan med fokus på lösgörande arbete, han kändes riktigt fin men man känner att han tappat mycket sen vilan. Men det är nog snart tillbaka, tänkte även ta och kolla upp honom med en equiterapet ( eller hur det nu stavas ) och se om han sitter fast någonstans.
I måndags blev det vila för hela slanten då jag var tok dålig på natten och hade inga krafter kvar till att ens tänka ridning.

Veckans planering:

Torsdag: Rida ut runt Sätuna
Fredag: Dressyr fokus på lösgörande.
Lördag: Stall clear round, vi i stallet ska ha en egen liten tävling som sen avslutas med god fika :)
Söndag: Förhoppningsvis årets sista terräng träning för Anna Fagrell.


trippe

Längtar redan till nästa års tävlings säsong :)

Nu ska jag jobba vidare!!

kram på er

2011-10-02
21:41:45

Idag är jag nog världens gladaste :) har v...

Idag är jag nog världens gladaste :) har varit i Norrtälje med Trippe för att rida pay and jump. Äntligen fick vi till våran första felfria ritt!!!!! På 60 cm hade vi 3 stopp, men det var mest allt annat än hindrena han kollade på. I 70 cm va det en grabb som fattat vad det hela gick ut på ;) han va på hugget och bjöd på varenda hinder dock så hann jag inte med till det sista och då fick vi ett stopp. Men det va helt å hållet mitt fel :) gjorde en omstart och kunde rida hela banan i galopp och fick till våran första felfria ritt :) tror man får leta efter en gladare häst och ryttare just nu! Nu är det en slapp kväll hemma med den bästa :) Kram på er!


2011-10-01
22:26:32

Idag har buse bara fått njuta av sensommar...

img_8894 (MMS)

Idag har buse bara fått njuta av sensommar värmen i hagen :) tyckte han gjort sig välförtjänt av vila idag! Imorgon bär det av till Norrtälje för att rida pay and jump :) är sjukt taggad sen jag varit med Catta å Diva på tävling idag. Hon startade 115 med 1 nedslag. Helt klart godkänt med tanke på att det var hennes andra start på den höjden :) nu ska jag kolla klart på filmen å sen sova ska upp tidigt å ta ut hästarna!  Bjuder på en gammal tränings bild med hjärtat Khloe. Kram på er!