anneliekeyser

2012-05-30
21:26:52

Dressyr på schemat :)

Idag har det varit en lugn dag. Så skönt att få vara ledig och inte behöva stressa med allt. Idag vart det dressyr för både Khloe och Burre. Khloe kändes väldigt stel till en början men efter mycket mjukgörande arbete i alla gångarter så släppte hon otroligt fint. Fick till en riktigt bra travlängning på diagonalen :) Burre fick dock ta det väldigt mycket lugnare då han varit lite knackig. Men han känns helt fräsch men fy f*n va jobbig han va idag :( Så surt när man har haft mycket att göra och andra rider då han är så speciell. Har sett jätte bra ut så har inte varit orolig men fick bita i det sura äpplet idag :( då man inte ställer några direkta krav så blir han slö och sen när jag hoppar upp så blir han så lack och man får ta det där bråket som man inte vill göra. Så jävla arg på mig själv då han va så fin för 2 veckor sen och nu va man nästan tillbaka på ruta 1 igen :( Hoppas att det är bättre imorgon, håller iaf tummarna för det!!
Sirre har blivit longerad så tänkte göra samma jobb imorgon sen är det dags att sitta upp igen och be en stilla bön att buse är snäll :)

Nu ska jag gå ut och kvällsfodra sen blir set snart sängen för min del.

Kram på er!


2012-05-29
22:51:28

Uppdatering :)

Mycket har hänt sen sist som jag skrev igår :) Busarna mår bra här hemma på gården och brorsans fina 3åring är även här för inridning. Positiv kille som är stor som ett hus men ganska så snäll men inte allt för lätt alla gånger.. Har fortfarande väldigt ont i armbågen sen han fick för sig att formligen explodera när jag satt upp. Men det är väl sånt man får räkna med när man har med unghästar att göra.

Det flyter på bra med både Burre och Khloe och båda börjar bli otroligt fina. Burre har även han börjat gilla hoppning mer och mer så mitt hopp står fortfarande kvar att han blir en fin terräng häst. Har börjat rida dressyr för Sara Grönvall och hon är helt underbar som tränare. På bara några få lektioner har det hänt så otroligt mycket och hästarna har blivit helt andra positiva hästar som älskar att jobba.
Sen så hoppar jag hemma för min underbara sambo som har ett enormt öga för hur det ska vara och kommer med många tips och råd! Ska försöka komma iväg på några haking lektioner nu under sommaren och checka av lite :)
Min fina 1åring Saphira växer så det knakar, hon kommer bli en fin dam om några år.

Idag så vart det dressyr på utebanan och Khloe jobba på fint även fast hon bet sig fast lite och var stel. Har inte hunnit trimma så mycket sista veckan då vi haft fullt upp hemma på gården inför visningen. Men nu så finns det tid och här ska det trimmas och mjukgöras inför tävlingen i Uppsala den 9:e. Linn skrittade Burre idag så jag kunde kolla hur han såg ut i sitt ben då han var lite halt i fredags. Grabbarna hade fått ny hage och har hoppat en massa diken då han hade troligtvis sträckt sig men nu var han fin igen :)

Nä nu väntar sängen och en ny uppdatering kommer imorgon !!

Sov så gott

Kram


2012-05-28
23:28:38

Nya tag och ny inspiration :)

Har varit mycket på sista tiden men nu är det dags att få fart på bloggen på riktigt :) idag blir det ett snabb inlägg men imorgon blir det mera utförligt.

Har varit iväg på terräng träning i Uppsala för Gudrun Orova med Khloe. Är riktigt nöjd med träningen och khloe blir bara bättre och bättre för varje gång :) vi har hunnit debutera i Runsten den 13 maj med 65% i dressyren, 5 fel i hoppningen ( 1 ner och 1 tidsfel) men en felfri terräng med 9,2 i tidsfel. Det tycker jag är en bra första start på året !!!!
Nu ska jag sova men berättar mer imorgon.

Kram på er