anneliekeyser

2013-02-28
22:28:02

Lite tävlingplanering
Här kommer en liten del av tävlingsplaneringen för i år, dock så försöker jag hitta en bra tävling i hoppning innan första fälttävlan men hittar jag ingen får det bli någon pay and jump :)
 
13/4 Debutant Kinda med Khloe.
1/5   Debutant + lätt klass Kinda med både Khloé och Burre ( om han känns redo)
12/5 Debutant Nynäshamn med Burre om han inte är klar för 1/5.
1/6 Debutant + lätt klass Åkerbo med både Khloé och Burre.
8/6 Debutant Johannesberg med Burre och ev. Sirre.
26/7 Lätt klass Årsta-runsten med Khloé.
10/8 Debutant + lätt klass Enköping med Khloé, Burre och Sirre.
17/8 Debutant + lätt klass Baståsen med både Khloé och Burre
7/9 Lätt klass eller ev enstjärning klass Örebro med khloé beroende på hur hon känns och gått under säsongen.
14/9 Ev Swede horse med Sirre om han känns ok och har kvalat in.
21/9 Botkyrka med alla 2 hästarna klasser beror på hur dem gått under säsongen.
 
Här är bara en liten skiss på hur jag tänkt och vilka möjliga klasser det finns. För hoppningsvis så hittar jag några bra dressyr och banhoppnings klasser att börja hästarna med och sen blir det nog någon kurs under sommaren. men som sagt allt beror på hur hästarna känns :)
 

2013-02-28
18:37:47

Mysig dag i stallet och en härlig ridtur :)
Idag jobbar jag em så det vart till att göra klart stallet på fm så man skulle hinna med allt som ska göras så Patrik bara kan ta in hästarna och sen fodra dem ikväll.
Idag vart det bara 5 hästar att mocka till då Erica skulle komma ut på morgonen. Så skönt att ha hela stallet klart innan lunch då man inte behöver stressa ihjäl sig efter ridningen. Burre vart tömkörd ca 20 min och han kändes fin, tanke var att jag skulle rida dressyr på honom men kände att han kommer gå så hårt i helgen att han kan få gå lite lättare idag då den grabben har lite humör och jag vill inte att han tröttnar. Hade tänkt att försöka hinna rida Sirre med men tiden bara sprang iväg med mig.
Khloé och jag tog oss en härlig skrittrunda på ca 1h med Erica och Julle bus som sällskap, det var så skönt att komma ut i friska luften synd bara att solen inte ville titta fram då det vart lite kallt på slutet :(
 
Men nu tycker jag den här snön kan ta och försvinna så man slipper all is och styltor... Då mina hästar är fenor på att plocka av sig skorna när dem har snösulor har jag valt att låta dem gå utan men det är ju mindre kul då det blir mycket styltor. Är det någon som har tips på nått som är bra mot just styltor??!
 
Ikväll blir det lite mål planering och tävlingsplanering, så förhoppningsvis kommer dem upp här på bloggen ikväll :)
Nu ska jag jobba vidare några timmar till.
 
Kram på er!!!
 
 

2013-02-27
22:43:04

En riktigt härlig dag :)

Idag har det varit ett underbart väder med sol och blå himmel! Man riktigt kände att våren var i luften och inte allt för långt borta. Burre har tagit det lugnt idag då han kändes lite trött och mör efter gårdagens lektion.. Khloe däremot gick först en lugn nybörjar lektion med Elin. Alltid lika kul att hålla lektion och se alla framgångar :) förhoppningsvis så ska dem börja rida här en gång i veckan. Efter det vart det en lättare lektion för Bea och idag kände man verkligen skillnaden på jobbet vi gjorde igår för Agneta. Idag hoppade vi fram på 2 små hinder på böjt spår på ena kortsidan och varierade galoppsprången mellan 3 och 4. Här märker man tydligt hennes svaga höger sida. Sen gick vi över till att hoppa en studs på diagonalen och den satt bara så himla fint. Kom in i lugn och fin galopp och hoppade lugnt och samlat utan att börja dra och kom ut i rätt galopp och detta var då i det jobbiga varvet. Sen gick vi över till en kombination med räcke in 2 galoppsprång och oxer ut. Hoppade super fint :) sen la vi ihop allt till en liten bana och det vart en fin runda som jag är väldigt nöjd med.

Imorgon blir det dressyr med burre, lite ridning på sirre och en härlig uteritt med khloe med Erica och julle som sällskap :)

Nu är det dags att sova, kram på er!!!


2013-02-26
23:07:54

Hoppträning :)

Idag var vi iväg till Tullnäs och tränade hoppning för Agneta med burre och khloe :) är så himla nöjd med båda hästarna som var duktiga! Idag var det fokus på ordentliga vägar och få tag på utsidan på hästarna. Burre va lite på sitt jobbiga humör idag men samtidigt så känner man hur han blir bättre och bättre för varje gång :)
Khloe var oxå riktigt duktig dock så känner man att hon är svagare i höger bak men som Agneta säger det är bara att träna på. Vi ska lägga lite extra fokus på förvänd galopp och tagen bakdel och även klättra, så får vi se om det blir någon skillnad till nästa träning. Ska försöka lägga ut en bild på övningarna vi gjorde idag.
I söndags så var det sirres tur att ridas igen, longerade några minuter först och sen red jag på lina till och börja med men sen släppte vi longerlinan och provade både skritt och trav själv. Det saknas jätte mycket framåt bjudning men det kommer med tiden :) iaf var han otroligt duktig men gick och kollade efter Patrik hela tiden!! Khloe var ut på en mysig uteritt med snälla Malin :) både lördag och söndag var dem ute ca 1h och 15 min. Burre fick ta det lite lugnt då han gick hårt på lördagen och jag vill inte att han tröttnar på ridningen nu när vi bara kan rida inne. Förhoppningsvis blir han skodd imorgon :) i måndags så vilade sirre, burre skrittades ca 20 min med lösgörande arbete. Khloe gick lektion med Nova ca 45 min, snacka om snäll häst och duktig elev :)

Imorgon blir det förhoppningsvis ridning med sirre och då lite draghjälp av Erica och julle. Burre ska gå dressyr och khloe ska gå en lättare barn lektion med Elin sen ska vi trimma lite för Bea :)

Nu blir det sängen och sova söt!!!

Kram på er :)


2013-02-23
22:02:04

Jäklarns så kul det är att träna och lägga upp mål :)
Har varit lite mycket sista dagarna så har inte hunnit skriva på några dagar. Hästarna jobbar på fint och går från klarhet till klarhet :) I onsdags natt kom Damazine hem fr Italien och Helena ska ta hand om henne så nu har vi 9 hästar i stallet. I torsdags så vart det lite mer jobb nere på ridskolan den här gången vart det stalltjänst :) Sån skillnad att jobba där och på mitt jobb.. Där nere är det bara glada minner på hästarna ;) I fredags så var Linn och gjorde praktik hos mig så vi tömkörde både sirre och Saffi och sen red hon lektion på Burre. Idag så red jag igenom Burre med fokus på att galoppera igenom honom dels för konditionen och för att lossa på lite stelheter. Å jäklarns så fin han vart, fick in klockrena byten i båda varven och det är inte ens något som vi tränat på... Sen va han bara så fin att rida ihop :)
Sen var det även Sirre´s tur att ridas lite, då han gjorde illa sig i början på december har han tagit det lite piano men varit igång med tömkörning några veckor nu så tyckte det va dags att komma igång igen med ridningen. Började med att longera lite så värsta energin skulle vara borta, sen var det bara att hoppa upp. Idag var första gången jag klev upp utan hjälp från patrik utan använde pallen och Sirre brydde sig inte. Skrittade runt lite i
 ridhuset och över cavalletti bommar i båda varven. Sen vart det trav på stora mittvolten i longerlina och buse försökte bocka lite men kom på bättre tankar snabbt... Khloé fick komma ut i skogen med snälla Malin som red henne idag och ska även ta en vända imorgon med henne. Grabbarna får lite samma arbete som idag.
 
Ska försöka göra klar mina mål och tävlingsplaneringar så kommer dem snart här på bloggen :) Nu ska jag jobba vidare lite, bara 4 timmar kvar!!!!
 
Kram på er!

2013-02-18
22:39:30

Vikarierat som ridlärare :)

Idag har jag vikarierat som ridlärare nere på ridskolan i Rimbo :) haft en kul kväll med 5 grupper i olika nivåer!
Nu är man trött och nöjd :) ska helt klart försöka komma in på ridlärarutbildning i höst då det är något jag tycker är så kul!!!
Men över till mina egna hästar; igår så tömkörde jag sirre och han är så positiv till att jobba. Vill inte hålla på för länge s han tappar suget så det vart väl ca 15-20 min. Burre fick jogga och galoppera lite för att få bort all mjölksyra från i lördags. Han kändes mjuk och fin :) så glad att han är så positiv till arbetet. Khloe fick vila igår.

Idag var det bara Khloe som fick sig ett ordentligt dressyrpass med fokus på öppna, slutor och skänkelvikningar allt för att mjuka upp henne!! Dem andra busarna fick en härlig och välförtjänt dag i hagen :)

Nu ska jag sova då jag har sån träningsvärk !!

Kram på er


2013-02-16
23:52:24

Årets första terräng träning!!

Som sagt årets första terräng träning och jag är så sjukt taggad nu :) idag var det alltså premiär för Burre att kolla in lite terräng hinder. Han var upp till Johannesberg som 4 åring men kan ju säga att det gick ju inte så bra. Som unghäst var han en besvärlig kille som gjorde livet surt för oss alla andra. Äntligen har han börjat mogna och polletten har trillat ner. Är så glad att jag inte gav upp om honom då det varit nära väldigt många gånger för han kommer nog bli riktigt fin om han fortsätter så här.
Tillbaka till träningen, vi började med att trava fram och sen kom galoppen och jag kan säga att jag insåg vilken dålig kondis jag har och hur mycket det måste tränas!! Vi galopperade fram i friskt tempo ca 12 min och efter halvtid la vi in en låg hinder serie, lågt hinder in för att rak rikta hästarna fick vi rida genom en "port" och för att sen hoppa lågt hinder ut. Det var 18 m mellan hindrena och vi skulle få in både 4,5 och 6 galopp språng, inte det lättaste när man har mjölksyra i benen.
Efter det så skrittade vi en stund och tränade på att gå noggranna svängar för ytterhjälperna då det behövdes i kommande övningar. Vi fick börja med att trav hoppa ett kryss med travbommar innan för att falla in i galopp och sen hoppa en soffa och kulvert. Burre tittade lite lätt men bara helt enkelt hoppade :) efter det så skulle vi hoppa en coffin, räcke in vatten matta med bom över och räcke ut, här var det viktigt att hitta positionen i sadeln som om det skulle vara en riktig coffin. När vi hoppat den några gånger åt båda hållen la vi till ett rishinder både före och efter coffin och min underbara buse bara suger tag i hindrena och hoppar som han inte gjort annat i hela sitt liv :)
Sen fick vi avsluta med att komma tillbaka lite i tempo och hoppa ett lågt hinder och 2 st soffor på båge. Här vart det lite vingligt då vi båda började bli rätt trötta.

Men summa av kardemumman så sköte sig Burre utomordentligt och jag kan inte bli gladare. Nu är jag så taggad till att komma igång med alla hästar och längtar redan till 17:e mars då nästa träning för Helena är. Då hoppas jag att Khloe kan få följa med oxå.

Nu ska det sovas för imorgon har jag mycket att göra :)

Kram på er!!


2013-02-15
23:15:11

Äntligen helg :)
Och imorgon blir det terräng träning inomhus nere på fina anläggningen Runsten! 
Idag har jag hunnit med mycket, hade 7 hästar att ta hand om så bara upp med tuppen och börja. Tur att jag hade Linn här idag, hon gör din praktik genom skolan hos mig på fredagar. Alltid lika trevligt :) idag vart Khloe skodd och Burre verkad och som jag hade gissat på så var Khloes markering på vänster fram borta med vinden, så glad !! Medans hästarna fick fina fötter så gjorde vi iordning stallet sen fick Linn klippa Burre och jag städade i sadelkammaren. Fick bli filt klippning då jag vill ha kvar pälsen vid skänklarna då han är känslig och kan få skav. Så Burre och Khloe fick komma ut en en vända i skogen men gav upp ganska så snart då det är så mycket snö som har töat och sen fryst på så vågade inte rida där med tanke på senor och skador :( så det vart joggning i ridhuset istället. 
Sirre tömkördes och kollades hur han rörde sig, har varit lite knakig sen i december när han halkade men nu var han fräsch och fin så nu ska han igång igen :) sen var det bara att åka till bonden och hämta hösilage då klockan bara sprungit iväg.. 
 
 Imorgon blir det en tidig morgon då stallet ska fixas klart och 3 hästar ska jobbas innan Burre, pappa och jag åker till Runsten för träning. Min grupp börjar kl 16 men ska vara framskrittad och klar till dess så vi räknar med att åka runt kl 14. 
 
 
Så nu blir det en bra film med morötter och dipp och sen sängen om jag ska orka upp med tuppen! 
 
Kram på er
 
 

2013-02-14
03:09:20

Äntligen börjar man bli människa igen..
Efter en längre tids sjukperiod med den där härliga influensan så börjar man bli piggare igen. Tog lite längre tid den här gången att bli frisk då dem i stallet var sjuka så även fast jag själv var sjuk så stod man vissa dagar med 7 hästar som skulle tas om hand om, Tur man har en otroligt snäll sambo som ställer upp och hjälper en med så mycket som möjligt. Dessvärre fick hästarna lite ofrivillig vila då jag helt enkelt inte hade krafter nog till att rida. Men nu är dem igång som vanligt igen, här kommer lite vad vi har gjort sen i helgen.
 
Lördag: Både Burre och khloé får sig en mjukgörande genomgång i dressyr med fokus på att ställa igenom och få dem att släppa lite i sidorna.
 
Söndag: Samma arbete som i lördags med fokus på sidvärtes och lång och låg form.
 
Måndag: Vila då jag körde Malins häst till täby för 2:a kontrollen på hans hälta. Prognosen var fortfarande boxvila men hältan var lite bättre iaf. Återbesök om några veckor igen.
 
Tisdag: ÄNTLIGEN började träningarna för Agneta Carlén igen, har verkligen sett fram emot dem då jag känner vilken skillnad dem har gjort på Burre. Från att ha varit en rätt jobbig häst i hoppningen eller egentligen rent allmänt i ridning så har jag fått tips och råd så nu börjar vi hitta knapparna. Eller så är det bara så att min lilla galning har börjat mogna ;) Dem säger ju att Akribori avkommor är väldigt speciella och det är nog minst sagt samt om Burre iaf.
Nu har jag valt att rida båda hästarna för Agneta varannan vecka ute på Tullnäs Gård då det ger så mycket. Denna veckas lektion var det väldigt mycket lydnad som stod på programmet. Ska se om jag kan lägga in en skiss på övningarna vi gjorde. Burre visade verkligen att han mognat under jul och nyår och hoppade mycket fint och ihop. Dock har han svårt i lite snävare svängar men där är det styrkan som saknas men den kommer. Efter Burre var det Khloés tur och tyvärr så var hon inte riktigt ok i vänster fram så det vart inte många minuters ridning för hennes del utan vi fick åka hem. Nu hoppas jag att det bara är pga att hon gått över tiden lite på skoningen då hovslagaren varit sjuk. Hon är ju en känslig dam som för haft problem med sina fötter och när hon blir lite för lång så känner hon av det. Så håll alla tummar och tår att det inte är något annat.
 
Onsdag: Burre joggas i ridhuset i klång och låg form ca 25 minuter för att få bort eventuella slaggprodukter i musklerna och för att inte stelna till helt efter gårdagens hoppning. Det vart bara fokus på att hitta en bra form i ett lugnt och fint tempo.
Khloe fick vila pga gårdagens hälta, såg inget speciellt så vi hoppas på att det inte är något.
 
Torsdag: Khloé ska skos och sen ska jag kolla henne i ridhuset hur hon rör sig. Hoppas hoppas att det nu inte visar något.
Burre, Sirre och Saffi får jobbas för hand idag.
 
 
Nu ska jag jobba vidare några timmar innan det är dags att åka hem och släppa ut lite hästar och sen nanna kudden :)