anneliekeyser

2011-11-12
22:11:31

Fy så jäkla trött jag är..
Den här helgen är kämpig kan man minst sagt säga. Först så jobbar jag natt fredag och lördag sen så har jag alla fodringar i stallet =( Kan säga att jag är en anningens trött just nu och har 5 timmar kvar att jobba.. Sen blir det snabbt hem för å sova lite drygt 3 timmar för att åak till stallet å ta ut alla kusar :) Men sen så tänker jag itne göra många knop utan bara åka hem och sova några timmar.
Imorgon ska jag och Khloé åka hem till Ida och hennes häst och rida lite. Ska bli kul med sällskap plus att jag ska hjälpa Ida att lastträna hennes buse lite.
Idag så har jag rdit båda busarna, Burre gick en skogspromenad på ca 15-20 min och var så duktig. Helt otrolig häst, har inte blivit riden sen februari och man kan bara hopap upp och han gillar läget. Dock kommer han att han en lugn igångsättning så att han bygger muskler och kondition rätt. Vill inte ha en till trasig häst :(
Khloé fick träna kondition idag, red nere på åkern där dem har sparat en slinga där man kan rida. Skrittade dit och 1 varv sen trav 3 varv och sen lugn galopp 3 varv. Dock var det lite svårt och övertala damen att galoppera lugnt och sansat då hon helst ville dra järnet och bocka ;) Hon va duktig men lite svettig så nu är det hög tid att klippa så hon slipper bli så svettig.
Trippe var en lycklig häst idag, då han är så jobbig att gå med så tänkte jag att det är lika bra att släppa honom på ridbanan så slipper man iaf komma ivägen för alla hovar när han spunkar. han bockade lite första 2 minuterna och sen njöt han av att vara fri och gick å strosade i ca 40 min och sen var han from som ett lamm när han skulle in i boxen :) Gladare häst får ni allt bra leta efter :) Blir utgång på ridbanan imorgon + en promenad :)
Usch har såna samvetskval hur jag ska göra med stackaren och hans rygg, har hittat många bra ställen där man kan få hjälp med rehablilitering man kanske ska kontakta nån och se vad dem kan erbjuda :)

Nu ska jag jobba vidare så kommer det uppdatering imorgon! Ska verkligen försöka att uppdatera lite oftare.

Kram på er!

2011-11-06
13:02:06

Lite uppdatering igen :)
Trippe börjar bli riktigt odräglig att gå med, han har på tok för mycket energi och den börjar bli ohanterbar. I torsdags slet han sig när vi skrittade nere på banan och sprang ner till hagen. Som tur var så kom precis Marie till stallet så hon kunde blockera vägen vid hagen så att han inte kom ner på stora asfalt vägen. Efter ca 5-10 minuter så fick jag fånga honom men då hade han sprungit som en liten galning och slagit knut på sig själv när han tok bockade.
I fredags gick det iaf bättre att gå med honom nere på banan, men då var longerlinan på så att jag hade lite längre grimskaft att hålla i så man har en större chans att hålla kvar. Dock fick han lite spunk när vi gick upp till stallet, men det löste sig bra!
Igår vart det bara en kort promenad då det var grillfest på gården där jag har hästarna, ville inte chansa på att ta ut honom när det brinner en brasa strax utanför ridbanan och en massa folk med pannlampor. Kan ju gissa vilket humör han skulle vara på då ;)
Igår kom även Burre till Libby, han fann sig direkt i hagen och kom bra överens med alla andra hästar. Han och Aazár tror nog dem är själsfränder. Imorse när jag tog ut Burre så stod den andra grabben och skrek för han skulle ju vara kvar inne. Söta dem små liven ;)
Tyvär så hade trippe tröttnat totalt imorse troligtvis på lilla damen som står å små biter på honom i boxen bredvid så han hade sparkat sönder boxen inatt... Såg det när jag skulle mocka till honom att översta plankan på mellan väggen var trasig och att han hade 3 st sår på höger bakben. När jag börjar kolla närmare så ser jag att han har skalat upp båda haserna :( Som om han inte hade nog med problem och sår !!!!!!!!!!!!
Tyvär så såg jag detta precis innan jag skulle stressa vidare till jobbet så jag han inte göra något åt det. Pratade med ägaren till gården och hon lovade att kolla på honom så åker jag dit direkt efter jobbet och tvättar rent och lägger om såren. Suck jag är så less på hästar just nu!!!

Får se om jag uppdaterar ikväll eller imorgon!

Kram på er!