anneliekeyser

2011-06-24
22:55:38

Rörig torsdag men en rolig dag :)
Igår vart inget som det var tänkt. Min vän Caroline ringde och frågade om jag kunde ta hem Khloé redan idag då hon inte ville ha kvar henne på det g:a stället. Vill inte skriva här varför men självklart så ställer jag upp så vi åkte direkt efter jobbet och hämtade henne. Tog lite tid att lasta men till slut så ger hon med sig. Väl framme i finnby så installerar hon sig direkt och verkar trivas.

Idag så vart det premiär tur ut i skogen här hemma i finnby, hon kändes riktigt fin i kroppen och var pigg så det här blir nog bra om ett tag :)
Trippe bus fick en lugn skritt tur då jag kände att det var tvunget att städa igenom sadelkammaren då allt skulle få plats. Sen vart det en lugn eftermiddag för mig med lite tårta hemma hos mina föräldrar sen hem och sova och äta lite innan det är dags att jobba natt..

Nu ska jag göra lite nytta på jobbet :)

Hoppas alla får en härlig midsommar helg!!

Kram på er!

2011-06-23
07:00:53

Vilodag för både Trippe och mig!!
Igår onsdag var det vilodag för både mig och buse.. Jag tillbringade min eftermiddag och kväll ute på fåglarö med mina kollegor hemma hos Maggan och Klas på en underbar middag. Snacka om att det var hur fint som helst. Skulle inte sitta helt fel att bo så där lite svårt att ha häst då bara ;)
Idag blir det dressyr trimning och uteritt för hela slanten med mycket lösgörande. Förmodligen kommer Khloé på måndag och stannar ett tag för träning och tävling så får vi se vad som händer längre fram i tiden med henne.



Bild från förra årets tävling på Khloé withe pearl i rimbo 1m klass.



Bild från terräng träning i våras.

Nu ska jag göra lite nytta :)

Kram på er

2011-06-22
09:58:25

Hoppträningen gick bara så himla bra!!!
Igår var det hoppträning för Ragna ute i Ubby Närtuna kan bara säga så här jag är så jäkla nöjd :) Trodde verkligen att vi skulle få bråka med tanke på måndagens dressyrpass men tji fick jag utan han gick helt otroligt bra! Framridningen så hittade vi verkligen balansen och han började jobba på fint. Tog stöd på ytter tygel så att jag kunde vara mjuk i innerhanden och bara ställa honom mjukt inåt. Vi gjorde en hel del galopparbeten i lätt sits mycket för att han skulle mjukna i musklerna i ryggen. Oftast så blir det så att när jag sätter mig ner i galoppen så skjuter han iväg så jag stod i lättsits så att han bara kunde balansera sig självt och hitta suget i ytter tygel och börja söka sig ner. Men gissa om det kändes i mina stackars ben efter lite mer än 10 minuter i lättsits :( men så duktig som jag var med lite hjälp från min underbara sambo så kom jag ihåg att stretcha ;)
Red mycket trav cavalleti så att jag verkligen kunde rida honom mellan hand och skänkel och att få honom att vänta och inte springa iväg för mig. Sen övade vi på att hoppa kombination med 2 galoppsprång och i början var han lite för snabb men på slutet så väntade han in och hoppade kalas fint. Det är lite så att han dra sig mot vänster i landningen men som Ragna sa att du har ju svårt i vänster varv redan från början så det är inte så konstigt men det kommer bli bättre och bättre. Nu försökte jag verkligen tänka på ytter hand och att bromsa med den när han drar iväg. Han har ju lite jobbigt när han känner att han blir låst och går man på för mycket så blir han bara sur och grinig. Det är verkligen en hårfin gräns på honom men vi hittar knapparna mer och mer för varje dag som går :) Vi avslutade med att hoppa en bana på 5 hinder med 6 språng och vi var felfria och för en gångs skull hade jag verkligen en plan. Efter varje hinder så saktade jag av för att samla och sen fatta ny galopp, inför smala grinden utan hinderstöd valde jag att komma i trav och även in på sista hindret där man skulle svänga halvt igenom där jag inte får tag på vänster bog utan bråk. Ragna var väldigt nöjd med dagens lektion och det är bara förnamnet på vad jag är :)

Idag onsdag blir det vilodag för Trippe tror han tycker det blir skönt då han för en gångs skull var trött efter gårdagens lektion. Själv ska jag åka på personalmiddag hos en kollega på fåglarö och njuta av skärgården.

Kram!

2011-06-21
07:15:16

Kan ju bara säga envis häst!!!
Igår hann man med en hel del, dock hade jag tänkt börja tvätta ur boxen men var helt slut efter ett dressyrpass på banan. Men urmockade är den iaf så får börja skura imorgon så att det är klart innan helgen är slut. Var även upp till Saphira och hälsade på henne och Desi. Hon växer så det knackar...

Igår vart det som sagt dressyr hemma, hade tänkt rida effektivt ca 40 min och bara rida lösgörande och hitta formen och träna på att hitta balansen. Kan säga som så att nu när det börjar bli jobbigt så är det en viss herre som sätter sig ordentligt på tvären. Fy fan på ren svenska vad vi hade diskution men envis som man är så ger man inte upp i första taget. Men efter 1,5 timme så gav han upp och gick riktigt fin i formen :) Men jisses vilken träningsvärk man har nu.... Att man alltid ska missa att strectha och ta hand om sig självt men med hästarna är man hur noggran som helst :) Va även och fikade med en gammal kompis och ev så ska jag hjälpa henne med hennes fina häst! Vi får se vad som händer under veckan...


Nu ska jag jobba vidare och sen tagga om till hoppträning ikväll ute i Ubby närtuna för Ragna :)

Kram!

2011-06-19
17:04:12

Regn, regn och åter regn...
Idag har Trippe bus vilodag så jag passade på att åka in till Ryttis och kolla på Catta när hon red sin terräng! Då jag jobbade natt till kl 03 igår så var man inte så jätte pigg imorse när min snälla sambo kom å väckte mig med att dra bort det varma goa täcket :( Hmm man får skylla sig själv när man gör likadant mot honom på morgonen, som tur är så går jag oftast upp tidigast av oss!!
Regnet hängde verkligen i luften men på med varma kläder och bad en liten stilla bön att det kunde få vara uppehåll men tji fick jag det fullkomligt vräkte ner i Stockholm :( Men det var iaf alltid lika kul att se terrängen och Catta och Diva var så duktiga :) Nu är jag så taggad till att trimma som en tok fram till den 9 juli när jag och Trippe ska rida våran första tävling tillsammans. Jag kommer vara så himla nervös men som tur är så har jag ett bra team med mig som håller koll på mig ;)

Nästa veckas planering ser nog ut som följande:

Måndag - Trimma dressyr plus skogrunda
Tisdag - Hopplektion för Ragna
Onsdag - Vilodag
Torsdag - Trimma dressyr plus uteritt
Fredag - uteritt
Lördag - Trimma Dresyr
Söndag - Ev vila beror på om jag ska åka till Hudiksvall på lördagen eller inte.

Nu blir det att leta efter lite dressyrövningar och plugga dressyrprogram så att det sitter som en smäck. Måste nog dricka lite varmt efter en dag i regnet då jag känner av min hals lite och sen göra lite nytta.

Kram på er!!



2011-06-17
22:28:14

Dressyrträning och lastträning :)

Igår vart det lite dressyr på hemmaplan då hovslagaren äntligen varit här och satt på nya skor! Kände lite på honom och han kändes fin, dock har vi svårt i galoppen fortfarande men det löser sig med tiden :)
Lasttränade oxå med ett kanon tips från Micke som rider i samma hoppgrupp för Ragna, han tipsade att sätta en longerlina runt frambommen och på det sättet lära honom att det inte är farligt att gå in själv. Då kan jag prata med honom och göra på samma sätt som jag gör när jag står inne i transporten, man sätter lite tryck i grimskaftet och när han går fram lättar man på trycket som belöning. Han var lite misstänksam i början men sen gick det kanon :) Känns så skönt att kunna börja lasta och åka lite själv när man inte har någon som kan åka med hela tiden..

Idag har jag tränat dressyr för Maria Holmqvist och det går från klarhet till klarhet i varje lektion. Pratade lite om galopp problemet och vi jobbade mycket på det idag. Dels hitta balansen och sen att kunna rida med tagen backdel i varje gångart så att man kommer åt honom ordentligt. Gissa om det var någon som vart riktigt sur och opponerade sig ordentligt ett par gånger med sparkar... Men som Maria sa "du måste sitta djupt och tungt i sadeln han måste lära sig att du finns som stöd hela tiden och att du litar på honom men för varje gång han får dig ur balans så vinner han och kommer aldrig att sluta upp med det"
Det vart en tuff lektion men väldigt nyttig. Nu ska det tränas på ordentligt och sen hoppas jag att jag hinner med någon mera träning för Maria innan tävlingen den 9/7.

Nä nu ska jag göra lite nytta har bara 3,5 timme kvar på jobbet innan sängen kallar...

Kram!


2011-06-15
06:58:48

Lite uppdatering kanske ;)

Hej!

Här har det varit lite lugnt ett par dagar, i helgen som var så åkte jag och min sambo till Hudiksvall och hälsade på hans föräldrar! Vart en skön helg med sol, båttur på havet och otroligt fin natur. Hade ingen större lust att åka hem igen :( Trippe fick med andra ord en skön mini semester då han fick njuta av att strosa runt i hagen. I måndags vart det lite dressyr träning hemma på banan. Börjar släppa riktigt fint nu, ska bara få till galoppfattningarna så kommer det bli kanon :)
Igår så var det äntligen hoppträning för Ragna uppe på lovisedal, framridningen kändes kanon och han jobbade på fint. Även när vi började hoppa fram var han kanon, dock fick vi problem när vi skulle träna på att hoppa kombination som var lite tajt så man var tvungen att komma lugnt in och samla sig emellan. Här har han jobbigt och när min härliga lilla buse tycker något är jobbigt så sätter han sig ordentligt på tvären och bråkar. Men efter mycket om och men så ger han med sig och hoppar, nu vet jag precis vad jag ska träna på hemma ;) Hoppade även dem runda vattenmattorna idag! Avslutade med en bana första rundan lite lägre och den andra runda var nog runt 1m skulle jag gissa på. Fy sjutton va han hoppade och jäklar vad det gick fort stundtals men ibland känner man verkligen vilken kapacitet han har. Så nu är jag ännu mera taggad till att trimma och och fortsätta träna!

Nä nu ska jag göra lite nytta :)



Får bli en gammal bild idag hoppas på lite nya snart :)

Kram!


2011-06-09
06:13:50

Hoppträning och terrängträning!
Har inte haft så mycket tid till att blogga då det blivit många sena kvällar och man har varit helt slut när man väl stiger innanför dörren hemma.
Förra veckan fick Trippe några dagars välförtjänt vila efter en tuff vecka med mycket transport åkande, tror det var en glad häst som fick passa på att äta lite gräs :)  Men sen var det bara att sätta igång igen, har hunnit med att träna dressyr hemma, ett hopp pass för Ragna på Lovisedal och igår var vi på Näs och red terräng för Anna. Var nöjd med båda lektionerna men har kommit på hur extremt mycket ben jag måste rida med och stackars lilla jag som inte är van med det har nu grym träningsvärk....
Men men vill man komma någonvart så är det bara att ligga i och hård träna. Ska se om jag kan få med sambon ut och träna så fort vi båda är helt friska och krya.

Hoppas jag hinner med att uppdatera ikväll. Ska jobba dagpass sen blir det till stallet och trimma dressyr sen blir det lite vila då jag och sambon åker till Hudiksvall och hälsar på hans föräldrar..

Kram!

2011-06-02
14:34:50

Lite bilder på lilla damen =)
Visa bild.JPG i bildspel


Visa bild.JPG i bildspel
Det kommer flera bilder så fort jag får in dem i datorn :)

2011-06-02
13:30:54

Vilken känsla säger jag bara =)
Igår var det dags för andra terräng träning för Anna Fagrell med Trippe!! WOW säger jag bara, kan inte beskriva känslan jag fick igår utan den var så grym helt enkelt! Dagen började ju bra med att jag kom på att vi skulle ju rida på gräs och då behövs det broddar.. Sagt och gjort stressade som en tok ner till granngården för att inhandla sådana. Sen var det full fart till stallet och gänga upp broddhåll och självklart så ska det ju strula till max. Det vart 7 broddar av 8 möjliga som kom i men det är bättre än inga! Så nu när allt var packat och trippe var i transporten bar det av mot Johannesbergs terräng bana :) Som om det inte hade strulat nog med broddarna så kan man ju bli glad när man kommer fram och ens stigläder pajar när man ska hoppa upp *suck* Då det var spännet som gick av så hjälpte Anna mig att knyta stiglädret och så bad jag en stilla bön att det skulle funka! Gissa om jag är öm och blå på insidan av benet idag ;) Men det av det värt hundra gånger om!

Började med att rida fram i trav och galopp på fältet, hade en glad häst som skötte sig exemplariskt. Började sen att hoppa fram på en mindre stock. Fick ett stopp först men sen gick det bra. Det var samma när vi skulle hoppa fram på en häck med stock efteråt. Anna skrek att jag skulle ha mera skänkel å sluta mesrida. Så sagt och gjort jag sparkade lite på mig själv och började att rida. Efter det gick det som en dans, hoppade över däcken med röret över, graven som han inte ens tittade på :)

Sen var det dags för en bana. Började på stocken sen vidare till vagnen och det var ett hinder som trippe aldrig sett. Han var lite vellig och det såg nog ut som han dansade så mycket som han svängde på bakdelen :) Men jag bestämde mig för att rida fullt ut och bara gav ett ordentligt stöd och sen hoppade vi. Efter vagnen bar det av mot lilla lådan sen vidare till "macken" sen vart det en liten transport sträcka ner till graven. Efter graven vart det upp på kullen och hoppa vedhindret och nerhoppet, även det här var ett hinder som vi inte hade hoppat innan utan bara kollat på men har var så sjukt taggad att det gick av bara farten. Efter nerhoppet var det bara 2 hinder kvar och det var vattnet och pallisaden. Fick en vägran på pallisaden då han bröt ut till vänster, samma probelm som vi hade på Ragnas lektion så jag tänkte efter vad hon sagt och kom på i trav och så gick det mycket bättre :)

Är så sjukt nöjd med dagens träning och jag är så sjukt taggad på att komma igång nu. Pratade lite med Anna efter träningen och hon trodde jag skulle vara startklar till enköping så va sjutton nu är vi anmälda till debutant enköping den 9/7 och även till bollnäs den 23-24/7. Så nu jäklar ska det trimmas dressyr för fulla muggar :)

Kram!


2011-06-01
02:07:15

Tisdag = Hoppträning för Ragna!
Då jag jobbade natt i måndags så vart det att sova hela tisdag fm och sen slappa i solen innan det var dags att åka till stallet och kvällens hoppträning! Trippe stod i hagen och njöt av solen när jag kom ner, han hade väl egentligen ingen större lust att följa med upp till stallet men med lite gräs stopp längs med vägen så var vi snart framme :) Han var riktigt duktig med lastningen idag, hade nästan räknat med protester med tanke på att han fick åka långt både i söndags och måndags. Väl framme gick jag en trevlig överaskning Åsa med Russin skulle rida med i samma grupp. Så trevligt att träna med folk man känner :) Appropå trevliga överaskningar så fick jag en till när jag red fram och det var att jag hittade en hel del knappar så nu började han jobba på riktigt fint och även i form. Man känner dock att han är svag i vändningarna i galoppen så det fick jag lite i läxa till nästa gång att rida mycket vändningar i galopp och att tänka på att det inte är samma vändningar hela tiden utan att försöka variera dem så att han blir så stark som möjligt.

Hoppade lite olika linjer idag och det kändes som att den ena var svårare än den andra i början tills vi fick kläm på det. Bland annat så red vi fram på travbommar om 2 set som låg i vinkel med ganska så tajt mellanrum så man var verkligen tvungen att ta ner tempot en hel del. Den linjen gjordes senare om till kryss med travbom 2 galoppsprång på böjt spår och sen 3 galoppbommar fram till en oxer. Trippe förstod inte riktigt första gången vad det hela gick ut på och sen så spökade solkatterna lite för honom men han blir bättre med dem oxå. Sen skulle vi komma på en rak linje på långsidan, räcke 4 galoppsprång och oxer ut. På räcket var det spöken idag, dels så var det lådor under och han fryser till och jag tappar skänkeln men efter 2 försöket så hoppar han fint över. Dock fick jag problem när vi skulle hoppa hela linjen speciellt i galopp i vänster varv då han skjuter ut bogen och vinklar huvudet. Anridning i trav funkar kanon men det är här styrkan kommer in i galoppen i vändningarna. Men med lite jobb så kommer det bli kanon bra med tiden :)
Vi avslutade med en bana som bestod av galopp bommar in och räcke ut diagonalt sen långsida räcke 4 galoppsprång och oxer ut, halvt igenom tillbaka på räcket med lådorna och då var det meningen att man skulle hoppa hindret lite snett mot vägen. har fick jag problem då han vart osäker i och med vändningen i galopp och att det skulle hoppas snett och mot  väggen. Hade en fin diskution med lite bråk men efter ett tag gav han med sig och hoppade faktiskt den sneda linjen i galopp. Stolt över mig själv att jag vågade gå på honom trots hans sätt att säga ifrån och att vi tillsammans rede ut situationen och kom över hindret!
 
Kan säga att det var en ganska så nöjd häst hemma när han vart avduschad och fick komma in i boxen och äta hö :)

Nu ska jag jobba vidare och tagga om för dressyr lektion och terräng träning imorgon... Har råckat dubbel boka mig själv imorgon ska rida för Maria imorgon på fm iofs brukar det inte bli så jätte tuff lektion och sen får han gå ut i hagen och vila och sen så ska jag åka till Johannesberg för att rida lite terräng på kvällen. Vi ska hoppa lite olika hinder och gå igenom vatten så det kommer inte bli någon tuff lektion utan det blir mera socialt och hoppa lite olika hinder bara :)

Kram!