anneliekeyser

2012-06-19
17:03:41

Slö dag igår :)

Igår var man riktigt trött och sliten :( insåg att alla milen i bilen i söndags tagit ut sin rätt speciellt när man varit så osmart och inte stretcha efter tävlingen. Tog "lite" sovmorgon och sen bar det av till jobbet. På kvällen var det sirres tur att få jobba och han var duktig men tyckte nog jag va jobbig ;) Burre och Khloe fick gå i skritten ca 40 min och det va premiär för Burre bus. Trodde han skulle spunka men han var så duktig så. Ibland kan han överaska vem vet det kanske finns hopp om honom ;)
Idag ska sirre ridas och dem andra busarna får ta en runda i skritten idag med. Imorgon sätter allvaret igång igen.

Nu ska jag dra mig hemåt och sätta fart :)

Kram på er


2012-06-18
07:47:35

Mer än nöjd med tävlingen i Leksand :)

Igår bar det av till leksand och debutant Fälttävlan med khloe :) vi lastade redan 4.30 så man va lite små seg kan man säga... Det regnade mer eller mindre hela vägen upp så det kändes inte så lovande direkt :( väl på plats så duggade det bara. Dock hade det nog regnat ett par dagar, dressyrbanan var tung och slabbig och jag hittade ingen bjudning alls. Hon gjorde det hon skulle men inte mycket mer. Samma inne på hoppbanan och framridningen var hemsk. Vi hade ett ner i hoppningen plus 10 tidsfel men då hon höll på att skifta i korsgalopp hela tiden och inte ville lyssna så red jag en säker runda för att få ut henne i terrängen.

Terrängen va helt underbart kul utan hinder nr 6 som var en sky jump som var stor med djup landning och där slog mina hjärnspöken till då hon vart på tok för lydig för handen och tappade all bjudning. Men på andra försöket hoppade hon :) resten av banan gick bra vet dock inte vilken tid vi fick så vet inte slut straffen än, resultaten har inte kommit än :(

Men summan utav det hela är att jag är riktigt nöjd och vi börjar bli ett samman svetsat par nu !!

Nu måste jag och min träningsvärk ut och jobba lite.
Kram på er!


2012-06-15
22:34:51

Vilodag för alla hästar!!

Idag har hästarna fått tagit det lugnt och myst i hagarna :) själv har jag jobbat mastodont pass på 13h. Nu på kvällen har jag och Linn packat klart släpet och alla saker som ska med på söndag. Vill ha så lite kvar att göra på söndag kväll då jag jobbar hela dagen och sen är det tvätt och knoppning innan sängen kallar. En annan ska ju upp 03.45 på söndag och vi åker ungefär kl 04.00.. Kommer bli en sjukt lång men förhoppningsvis en rolig och bra dag på söndag :)

Nu blir det sängen för min del så man orkar upp tidigt!

Kram på er!


2012-06-15
08:12:12

Snart bär det av mot Leksand :)

Igår jobbade jag igenom hästarna ordentligt i mjukgörande arbete. Burre tömkörde jag för att kolla hur han jobbade med tanke på att han varit så stressad och nervig på sista tiden. Han jobbade hur fint som helst i alls gångarter och var mjuk och fin. Vart mycket övergångar och sidvärtes arbete och det gav bra resultat :) idag blir det lite dressyr för att se om han är lika fin. Blir han stressad så funderar jag på om han sitter fast någonstans så då blir det till att ta ut Kajsa och kolla upp honom ordentligt.
Khloe red jag igenom och kollade så att lydnaden funkade och om det fanns någon stelhet. Hon var riktigt fin och mjuk så red igenom programmet en gång och det kändes bra så idag får hon vila och på lördag rider Linn ut henne i skogen. Sirre longerades med lite inspänning så han börjar jobba på med bakbenen och inte släpar dem efter sig.

Nu är det dags att jobba :) ha en bra dag!!

Kram på er!!


2012-06-13
23:13:19

Dressyr träning :)

Idag var det dressyr träning för Sara Grönvall. Red både Burre och Khloe, burre var väldigt spänd och springig men väldigt mycket bättre än för 2 veckor sen. Men mycket jobb återstår och nu ska vi lägga fokus på mycket övergångar och få honom stadig och ärlig i formen. Så imorgon blir det tömkörning med inspänings tyglar och se om jag kan få honom å jobba rätt.

Khloe va fin som vanligt och vi fick till galopp fattningarna utan att hon slängde med huvudet :) red igenom programmet en gång och det kändes bra och fick mycket tips och råd av Sara!
Igår så hoppade vi lydnads övningar med smala terränghinder på utebanan och galoppbommar. Khloe kändes kanon fin och jobbade på bra och till och med Burre vågade hoppa över terräng hindrena vilket var en glädjande överaskning :)

Imorgon blir det lite dressyr trimning och tömkörning men först väntar en god natts sömn!

Kram på er!!


2012-06-11
22:46:44

Dressyr på schemat :)

Tanken var att det skulle vara hoppning idag men jag fick jobba över och klockan blev så mycket. Red Burre först medans Linn red fram Khloe. Han kändes mycket finare än sist så det är positivt. red mycket mjukgörande och en massa övergångar mellan skritt och trav. Vill få det funka innan jag börjar med galoppen!

Khloe kändes jätte fin och mjuk, med henne var det mjukgörande och travlängningar och arbete med galoppfattningarna. Vart mycket bättre på slutet.

Imorgon blir det lydnads hoppning för khloe på smala terränghinder och med galopp bommar. Burre får koncentrera sig på galopp bommar och funkar det får han prova att hoppa lite han med :)

Nu blir det sängen ska upp tidigt och jobba..

Kram på er!


2012-06-10
22:51:45

Tävling Leksand istället :)

Fick precis allt klart att jag kan starta i Leksand den 17:e :) känns skönt nu när jag missade starten i Uppsala pga sjukdom ! Så den här veckan ska det trimmas i dressyr men varvas med uteritter. Imorgon står det hoppning på schemat, khloe mest checka av läget men Burre ska däremot få inviga dem nya terräng hindrena som min snälla sambo har fixat till mig :) han är nu i hårdträning så att man kan se om han passar som fälttävlans häst eller ren dressyrhäst.
Linn har longerat sirre 2 dagar så att han är på g och imorgon blir det till att hoppa upp och rida igen. Generalen har fått mysiga skogspromenader med Linn och själv har jag lyckats kurera mig och jobbat idag.

Nu måste jag sova så jag orkar upp imorgon och jobba ett mastodont pass i den gula faran till taxi ;)

Kram på er!


2012-06-09
08:54:51

Fan så surt :(

Idag skulle det varit tävling i Uppsala men det har vräkt ner regn sen inatt så vågade inte åka då jag är riktigt förkyld :( när man äntligen får tag på sekretariatet och ska stryka sig så säger dem att det inte regnar. Försöker då flytta starttiden men får då bara 1h och 40 min på mig att lasta, köra och rida fram så det va bara surt nog å stryka sig. Har inte råd att vara sjuk när man kör taxi på heltid så man vågar inte chansa :(

Kram på er!


2012-06-08
23:48:24

Tävlings dags :)

Imorgon är det Fälttävlan debutant i Uppsala med Khloe! Lite jobbigt bara att vara så här förkyld men det får gå ändå.
Idag var jag hem till Sara Grönvall så hon fick rida igenom Busan ordentligt då jag ville spara på mina krafter. Vart mycket mjukgörande arbete och för att få henne svara snabbare på hjälperna. Börjar göra riktigt fina travlängningar men hon är inte 100% ärlig i galoppen. Men som Sara säger vi får inte glömma bort hur långt hon har kommit på nästan 3 månader då hon knappt ville gå i en bra och ärlig form. Hon har aldrig blivit seriöst tränad under hela sitt liv så nu gör hon enorma framsteg :)
Nu ikväll så vart det bad och puts vilket är ett mindre populärt moment ;) det är en viss dam som inte uppskattar det hela. Grabbarna fick vila idag då jag haft otroligt mycket i skolan plus mått dåligt pga förkylningen. Men hoppas jag hinner med en ridtur på burre efter tävlingen innan jag ska jobba lite.

Nä nu måste jag sova om jag ska vakna imorgon bitti.

Kram på er!!


2012-06-07
22:47:11

Fy för att vara tok förkyld :(

Haft ett par dagar ifrån bloggen men det har varit så mycket på jobbet med långa dagar plus lite skolarbete. Hästarna har jobbat på fint. Hoppade både söndag och måndag med Khloe och Burre. Dock landade burre fel och vart lite små halt i söndags så jag valde att inte chansa så han fick gå ut i hagen och ta det lugnt. Kollade honom på kvällen och då va han hur fin som helst. Så skönt att det inte va något allvarligt :) tyvvär så har vi hamnat lite på ruta ett igen i ridningen då vi haft mycket med visningar och städning så det är andra som ridit. Dock har han tagit över då det inte ställs några krav på honom och nu får jag ett living hell pga det :( men men det är på väg åt rätt håll igen ! Khloe var iaf jätte duktig i hoppningen båda dagarna och det känns skönt inför helgens tävling. Dock är jag lite orolig inför dressyren då hon är jätte brunstig och blir riktigt bitchig mot skänkeln.

Nu måste jag sova så jag orkar imorgon är galet förkyld och mår pest. Tur att det var vilodag för hästarna och att man har en underbar sambo som hjälpte mig med stallet :)

Kram på er!!


2012-06-01
22:00:58

Regn och åter regn!!

Men väldigt nödvändigt då det behöver växa lite gräs i hagarna. Mina hästar går på bete på dagarna men får sova inne på nätterna. Dels för att dem tränas rätt hårt och då vill jag att dem ska kunna vila ut ordentligt och dels för alla mygg och knott. Sen så får ju inte Khloe gå på grönbete då hon är gammal fånghäst så känns lite taskigt att hon ska behöva gå själv hela tiden.
Igår vart det en lugn dag med skritt då jag städade hela gården för visning idag och idag har hästarna fått vila. Mycket pga sista finslippningen men sen för att det har hällregnat precis hela dagen. Iofs har jag ridhus hemma så regnet spelar egentligen ingen roll men dem ska gå hårt hela helgen och nästa vecka iaf Khloe som tävlar nästa helg i Uppsala.

Nä nu ska jag sova lite för imorgon blir det terräng hinderbygge som ska invigas av Burre på söndag :)

Kram på er!