anneliekeyser

2011-07-31
22:08:11

Varit lite sommaruppehåll på bloggen :)
Även fast det varit dåligt med bloggande så har jag inte legat på latsidan med hästarna :) Trippe och jag har varit ute på en kombinerad dressyr och hopptävling i Edsbro. Dressyren är jag helnöjd med trots att det bara var hans andra start så lyckades jag rida ihop 53.6 % iofs var det bara en klubbtävling men iaf :) Hoppningen är inget och prata om jag tappade balansen på första hindret när han slog på en tvärnit så jag trillade av. Men det sköna är att jag inte blev rädd utan bara mer bestämd på att jag ska lyckas. Dock har vi varit inne i en svacka sista veckan och jag hoppas och tror att det var pga att vi böt kraftfoder och det innehöll lite havre. Nu har han dock lugnat ner sig så att det börjar gå att jobba igen men eldprovet är på tisdag när det är hoppträning för Ragna igen. Förra veckan var han extrem och rädd för exakt allt och tvär vägrade att hoppa. Fick iaf in några fina språng på slutet när jag fick hjälp av Ragna när alla ridit klart. Nu väntar en vecka med träning för den 7/8 är det dags för dressyr tävling i Frösåker med båda hästarna som ska ridas i en LB:1 2006.

Med Khloé så rullar det på och hon blir bättre och starkare för varje dag :) Hon är en så otroligt mysig häst att ha med att göra och hon vill göra sitt bästa varje gång man tränar! Tror mycket på den här lilla damen. Idag tränade vi kondition plus en massa galoppfattningar och hoppade även lite i skogen. Det var en mycket glad häst som bockade runt med mig ;)

Nu har jag kollat runt på lite tävlingar från och med Augusti som jag hoppas på att kunna ta med båda hästarna på.

7/8 Dressyr LB:1 2006 Frösåker
14/8 Startfälttävlan Säfva ridklubb
28/8 Startfälttävlan Nynäshamn
11/9 Hopptävling Upplands bro
18/9 Fälttävlan Debutant Nyköping
1/10 Fälttävlan Debutant Åkerbo Norrköping
23/10 Hoppning Väsby Ridklubb
6/11 Hoppning Rimbo Ridklubb
18/11 Hoppning Stäket

Ev blir det en dressyr klubbtävling uppe i Rånäs den 25/8 (tror jag det var). Får se vad ekonomin tillåter :)

Får se om jag kan hålla mig till den här planen men mycket beror på vad som händer inom dem närmsta månaderna.

Nu ska jag göra lite nytta innan jag får sluta jobba för kvällen :) Lovar att uppdateringen ska bli bättre!

Kram på er!



2011-07-13
20:37:11

Dags för en uppdatering!!
Har haft på tok för mycket att göra på sista tiden, därav dålig uppdatering av bloggen.
Hänt mycket sen sist jag skrev, vi tränar för fullt och Trippe har varit iväg på sin första fälttävlans tävling i enköping den 9 juli. Framridningen till dressyren kändes riktigt fin men när vi kom in på banan så var det ju helt plötsligt något konstigt vitt lågt staket man skulle hålla sig innanför och några konstiga domare som satt i en transport ;) Kan säga som så att han vart tokspänd men jag är nöjd för det vart inga utbrott och han gjorde det han skulle göra men ville dock ha koll på alla andra än på mig.... Men i det stora hela är jag nöjd med tanke på att det är min första tävling på nästan ett år och det är hans första "normala" tävling. Till banhoppningen gick framhoppning super dock lite små tjafs i början, såsom att han skjuter ut bogarna, speciellt i höger varv och då har jag svårt att komma åt honom. Men han hoppade fint dock var det lite halt på kortsidorna och vi halkade 2ggr men igen skada skedd bortsett att han vart lite skärrad. Tyvär så gick banhoppningen ingen bra alls, första hindret hoppade han jätte fint, kom fel på andra och fick lägga en volt och sen tog han det kanon. 3:an stod jätte dumt uppe mot kortsidan där dessutom banan vart väldigt smal. Då han hoppade stort på 2:an så kom vi fel på 3:an och fick ett stopp och fick lägga en volt och sen ville han inte gå ifrån kortsidan då det stod en häst vi insläppet :( Han vart lite stressad av speakern så nu ska vi ut på en massa små tävlingar och social träna :) Min förhoppning är att vi kanske är klara för Runsten den 21 Augusti :)

Khloé går från klarhet till klarhet och känns riktigt fin, igår red vi igenom nya dressyrprogrammet för debutant 2011 och det var helt ok, några små missar men i det stora hela väldigt bra!! Idag vart det lite vila men imorgon tar vi en runda i skogen och fortsätter med vårat lösgörande arbete.

Tävlingsplanering för Trippe & Khloé.

7/8 Dressyrtävling Frösåker LB:1 2006 båda hästarna
14/8 Startfälttävlan Säfva ridklubb båda hästarna
21/8 Fälttävlan Runsten debutant klass båda hästarna ( hoppas jag)
28/8 Hopptävling Ekerö 90cm klass Trippe

Sen har jag inte planerat längre men det är iaf en början :)

Nu ska jag jobba vidare vi hörs snart igen!



Bild från tävlingen i Enköping den 9/7 2011

Kram på er!
 

2011-07-04
22:33:43

Dressyr trimning för hela slanten!!
Igår söndag vart det dressyr på banan hemma med Trippe, jobbade mycket på lösgörande arbete för att få honom att slappna av i kroppen. Vart mycket skänkelvikningar, tagen bakdel och 8- volter. Jobbade även en hel del med avsaktningar och igångsättningar i alla gångarter. Red ca 1 timme och på slutet var han så himla fin :)

Khloé fick ett lugnare pass skrittade runt Finnby så att hon bara fick röra lite på sig. Idag däremot så vart det en mysig skogstur med Jenny och Nell som sällskap. Vart både trav och galopp och även några små skutt över små stockar i skogen. Tanken var att jag skulle trava över dem men det tyckte inte lilla damen utan ville helt klart hoppa ;) Var ute ca en 1 timme och bara njöt av ridturen.

Med Trippe fortsatte gårdagens arbete med lösgörande, var lite tjafs i början då han måste hålla koll på sina tjejer som idag gick i olika hagar då Nell gick på mera bete med Khloé och Trippe går i vinter hagen då hon haft fång tidigare. Efter att ha sett till att tjejerna var på plats började han fokusera på mig och arbetet, det gick snabbare att komma till arbete i rätt trevlig form dock har jag svårt att få vänster galoppen att fungera till 100 % då det känns som hans svaga sida och han vill helst inte gå ner i form. Men det är bara att kämpa på så kommer det att funkgera till slit :)
Imorgon blir det ridhuset och trimma lite till och på onsdag blir det Näs och terräng träning för Anna Fagrell. Khloé får ta härliga skogturer den här veckan och på lördag blir det vila för hennes del då jag och Trippe åker till Enköping och gör våran debut i fälttävlan. Gissa om jag börjar bli så nervös nu!!!!

Kram på er!

2011-07-03
09:31:36

Fy vilket väder det var imorse :(
Då var man tillbaka på jobbet och är bara så trött, vaknade första gången runt halv 4 av att katterna slogs sen när man äntligen somnat om så vaknar man av den jäkla åskan :( Somnade om och vaknade i omgångar tills jag skulle gå upp kl 6 så nu är man lagom trött.

Igår hade Trippe en lugn och skön dag i hagen, tycker han förtjänar lite vila efter kursen som varit men idag så sätter vi igång för fullt igen. Blir dressyr i eftermiddag och jobba på lösgörande arbetet som vi höll på med på kursen. Tror att det kommer bli riktigt bra när vi kommer överens ;) Vi har ju lite att jobba på innan tävlingen nästa helg. Måste checka med min pappa om han kan åka med till Enköping och hjälpa mig lite. Men han brukar följa med så det ska nog inte vara några problem :)

Khloé har ju som sagt vilat några dagar då det har blivit så sena kvällar pga kursen, men hon och Nell har gått omkring i hagen och njutit av sommaren. Igår longerade jag henne lite på banan för att kolla läget och hon såg fin ut. Idag blir det uteritt med en massa lösgörande arbete för hennes del, har kollat lite på en plan och den 13:e Augusti tänkte jag tävla dressyr med henne blir nog en LC eller LB har inte bestämt mig än utan det beror nog mest på hur hon går ett tag framöver.

Nu ska jag träna dressyr programmet medans det är lugnt på jobbet, får se om jag hinner skriva nått ikväll eller om det blir en uppdatering imorgon!

Kram på er!

2011-07-01
18:50:51

Dålig uppdatering men ska bättra mig!

Den senaste veckan har det hänt en hel del, bland annat så har Khloé flyttat hem till mig i Finnby och sen så har jag och Trippe varit på fälttävlans kurs i Enköping i 3 dagar.

Lite kort om varje häst!

Khloé har ridits ut i skogen och jag har känt igenom henne för att kolla läget vart hon står i dagsläget. Det var ju ett tag sen jag red henne sist. Hon kändes riktigt fin dock lite små tjafsig i munnen men gav med sig och vart så fin efter ett litet tag. Provade även på att rida lite ökad trav och den kändes kanon men man känner att hon är svag så nu ska vi bygga muskler och kondition i sommar så blir det tävlingsstart till sensommaren :) Nu när jag varit på kurs har hon fått några dagars vila men nu blir det dags att jobba igen. Ska ta lite bilder på henne så man kan se skillnaden från nu och om några månader.

Trippe har trimmats en hel del i dressyr inför kommande tävling, har kännts så där till och från men nu på kursen så fick vi till ridningen ch den känslan var inte helt fel ska jag säga :) Även banhoppningen har funkat bra, vi hade en lektion på terräng banan som gick mindre bra. Början av lektionen var han super fin, sen när vi trav hoppade en stenmur så slog han i rätt ordentligt och då landningen var lite i nedförs lutning så tappade vi balansen lite och jag började spänna mig pga av olyckan med Brave förra året. Men vi tog oss igenom hela lektionen och hoppade alla hinder men med stor tvekan och en hel vägringar. Kan säga att jag tappade helt å hållet suget på att tävla nästa helg. Men jag försökte tagga om till dagen efter och glömma den andra lektionen och det lyckades och han gick super bra så nu blir det tävling den 9 juli i Enköping :)

Nu får Trippe 1-2 dagars vila beroende på hur han verkar imorgon sen ska vi trimma dressyr och även få in någon terräng träning för Anna nästa vecka :)

Nu är det snart dags att åka hem från jobbet, börjar bli lite mör i kroppen då jag har suttit dubbel pass men vad gör man inte för att kunna åka och träna ;) Blir en lugn och skön kväll hemma med Patrik och hans föräldrar som är nere på besök :)

Kram på er!